Civic journalism en radionieuws op WAF 2006

Publieke Omroep)Burgers die zelf journalistiek bedrijven, volgens nieuwe mediadeskundigen is het de toekomst. Weblogs zijn nu al een belangrijke (inspiratie)bron voor journalisten en ook andere vormen van user generated content zijn in opmars. Het Wereld Audio Festival staat in november dan ook uitgebreid stil bij de gevolgen voor radiomakers. Daarnaast zenden programmamakers hun beste producties in en is er speciale aandacht voor het genre nieuwsradio.

Tijdens de Dag van het Radionieuws schenken alle nieuwszenders, waaronder het publieke Radio 1, aandacht aan hoogtepunten van nieuwsradio. BN-ers, maar ook Bekende Rádiomakers laten fragmenten horen die indruk op hen maakten. Het kan bijna niet anders of 11 september en de moord op Pim Fortuyn komen voorbij. Maar daarnaast is er vast nog meer ‘compelling radio’ gemaakt..

Beeld en Geluid

Het Wereld Audio Festival is een initiatief van de Publieke Omroep en vindt op donderdag 9 november plaats in het nieuwe gebouw van Beeld en Geluid, dat op het Hilversumse Mediapark wordt gebouwd (onderstaande foto dateert van mei dit jaar). Het insturen van radioproducties kan tot 1 oktober 2006. Meer informatie vind je op de website van het festival.

Thomas Giger)
Het gebouw van Beeld en Geluid wordt op 1 december 2006 geopend, maar moet op 9 november al klaar zijn voor het Wereld Audio Festival (Foto: Thomas Giger)
________________________________________________________________

Lees ook:4 NOS-medewerkers genomineerd voor Publieksprijs
Lees ook:Civic journalism is thema Wereld Audio Festival 2006
Lees ook:Stembussen geopend voor Radio 1 Publieksprijs
Lees ook:[Foto's] Nieuwe Beeld en Geluid Experience by night
Lees ook:Workshop over interactief radiomaken op WAF 2006

1 Reacties // Reageer

One thought on “Civic journalism en radionieuws op WAF 2006

  1. radiovrouw

    Ik was er vorig jaar en vond het een leuk festival, ben er dit jaar waarschijnlijk weer bij. Wie van de radioliefhebbers hier komt er ook?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>