Tunes en jingles Radio Tour de France in audiolezing

Nog net voor de start van de Tour de France presenteert Beeld en Geluid op donderdag 3 juli 2008 'De Grote Doordraai', met daarin  vooral tunes en jingles van NOS Radio Tour de France. Daarnaast zijn nog meer gekke vondsten uit het archief te horen. 'De Grote Doordraai' is donderdag 3 juli gratis te bezoeken als onderdeel van de Beeld en Geluid experience.

De Doordraai staat deze keer geheel in het teken van de radio- en tv-tunes. De zeer herkenbare muziekjes die soms jarenlang in je hoofd blijven spoken, maar waarvan je vaak de herkomst niet weet. Ze worden 'ten hoor gesteld' in het Instituut voor Beeld en Geluid.

De co-auteur van 'Het Tunes Boek', Benno Roozen  is ook aanwezig bij 'De Grote Doordraai' en hij zal het publiek verrassen met de beroemdste herkenningsmelodieën en jingles van de Nederlandse radio, met de nadruk op die van NOS Radio Tour de France, dat twee dagen later van start gaat op Radio 1.

De live muziekband La Luna geeft zijn eigen muzikale interpretatie aan bekende tunes. De band zal onder meer een 'doordraai' verzorgen van een aantal bekende tv-tunes zoals die van Swiebertje, Pipo de Clown, Lingo, Klokhuis en GTST). Ook zal La Luna een live versie komen van de Tourflits jingle, die de komende weken vele malen per uur te horen is tijdens de uitzendingen van Radio Tour de France.

'De Grote Doordraai' is gratis te bezoeken als onderdeel van de Beeld en Geluid experience. De audiolezing vindt plaats op donderdag 3 juli 2008 van 16:30 tot 17:30 uur in Theaterzaal 2 van Beeld en Geluid.

Zie ook:
- Foto's Nieuwe Beeld en Geluid Experience by night
- Tour de France 2008 dagelijks te volgen op Radio 1

Lees ook:Beklimming Alpe d’Huez ook een top in online streams
Lees ook:Tune Radio Tour de France was bedoeld voor defensie
Lees ook:Jinglekenners komen met nieuw boek over radiotunes
Lees ook:Genootschap: Radiotune heeft beste tijd gehad
Lees ook:Een uur jingles en tunes op Radio 5

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tunes en jingles Radio Tour de France in audiolezing

  1. Herman Meijsen

    Bij het googlen naar ‘Tour de France jingles’ op jullie site gekomen. Mijn vraag is, of er een wav of mp3 versies van de Tour de France jingles eenvoudig te krijgen zijn. Wij houden de komende zaterdagen een activiteit oor Alpe d’HuZes op winkelcentra. Daarbij zou jingl- ondersteuning wel leuk zijn. Het moet natuurlijk gratis, want Alpe d’HuZes is voor het KWF dus willen we geen (extra) kosten maken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>