Nieuwslezer weigert weerbericht voor te lezen

Wanneer je op een tropisch eiland woont en de zon schijnt 360 dagen per jaar volop, dan doet het weerbericht er niet zoveel toe. Maar in landen als Nederland en BelgiĆ« kan het nog wel eens handig zijn om te weten of en wanneer er een bui aan komt. Dan kun je gewapend met een paraplu op pad. Een Vlaamse nieuwslezer interesseert zich echter niet zo in het weerbericht en nam derhalve aan dat het luisterpubliek er ook lak aan heeft…

Nieuwslezer Lucas Vanclooster van het Vlaamse Radio 1 sloot zijn bulletin woensdagavond om 20:00 uur op een opmerkelijke manier af. Hij maakte een opmerking over het weer en weigerde het volledige bericht voor te lezen.

Interesseert niemand

Vanclooster sloot af met de woorden: “En het weer is niet zoals het zou moeten zijn in de maand mei”. In reactie op zijn recalcitrante actie, zegt de nieuwslezer in een Vlaamse krant: “Het weer, ik lees dat eigenlijk niet graag. Het is iedere keer hetzelfde en het interesseert toch niemand”.

Reactie VRT

Een woordvoerder van de VRT heeft de Belgen beloofd dat het niet weer zal gebeuren dat een nieuwslezer het weerbericht op zo’n manier afhandelt. De mensen hebben volgens de Vlaamse publieke omroep recht op een juiste berichtgeving over de weersomstandigheden.

Het fragment van Radio 1 is hier te beluisteren.

Lees ook:Vrouw neemt live op de radio ontslag
Lees ook:Nieuwslezers slapen tussen bulletins
Lees ook:NOS Journaal van 24 seconden (video)
Lees ook:Joran van der Sloot begint illegale coffeeshop
Lees ook:Nieuwslezer Langenberg trouwt Sky-luisteraars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>