NOS Journaal van 24 seconden (video)

Nooit meer printen is natuurlijk enorm duurzaam, maar het heeft zo zijn gevolgen. Dat ervoer NOS-nieuwslezer Martijn van Beek vannacht. Om 1.00 uur las hij het nieuws op Radio 1 tot en met 6 vanaf een beeldscherm. Wanneer dat uitvalt heeft Van Beek alleen nog het geprinte weerbericht. Zo duurde het NOS Journaal, dat normaal ongeveer 2.00 minuten duurt, opeens maar 24 seconden. En zó klonk dat:

Lees ook:Nieuwslezers slapen tussen bulletins
Lees ook:De sleutel is gevallen! Na 1.305.136 seconden
Lees ook:Q-ijsblok over de 1 miljoen seconden heen
Lees ook:En we wachten al meer dan 860.000 seconden
Lees ook:Het Q-ijsblok: eerste sleutel gevallen, nog twee te gaan

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “NOS Journaal van 24 seconden (video)

 1. S.

  lol, toch grappig om te horen dat als de techniek je in de steek laat sommigen totaal niet weten wat te doen.

    /   Reply  / 
  1. Iwan Verrips Auteur

   Helemaal mee eens. Een dag later vertelde een andere nieuwslezer in NCRV’s Lunch op Radio 1 wat er ongeveer gebeurde: normaal lezen de nieuwslezers van papier, tenzij er geen tijd om te printen is. Dan lezen ze van scherm, dan kan een redacteur tijdens het bulletin nog iets aanpassen. Maar ja… dan moet niet de software vastlopen ;)

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>