Google serieus bezig met radio

Google Audio AdsGoogle lanceert bijna iedere week wel een nieuwe online dienst, het is bijna niet meer bij te houden. Naast de zoekmachine blijft ook een aantal andere initiatieven succesvol bestaan, zoals Gmail, Picasa, Google Maps en Google Earth. Medio oktober vorig jaar berichtte Radioactive al over Google Audio Ads wat toen nog in de kinderschoenen stond. Webwereld.nl weet te melden dat die dienst volgende week gepresenteerd wordt.

Volgens Google doet bijna een kwart (22%) van de internetgebruikers aankopen na het online zoeken naar iets wat ze gehoord hebben op de radio. Google ziet dus wel geld in de radioadvertentiemarkt en daar komt bij dat de zoekgigant minder afhankelijk wil worden van de online advertentiemarkt.

Google komt daarom volgende week met een nieuw systeem, genaamd 'Google Radio Automation',  dat radiomakers helpt uitzen-dingen samen te stellen. Die software zal voor het eerst worden getoond tijdens de National Association of Broadcasters (NAB).

Het nieuwe systeem is de volgende generatie van de reeds bestaande Maestro en SS32 producten van Google. Radiomakers gebruiken deze producten om een aantal belangrijke taken te automatiseren, zoals het toewijzen van liedjes en reclamespots aan slots en het opnemen van audio. Google Radio Automation zal de functies van Maestro en SS32 combineren in één nieuw pakket, en daarbij een grote hoeveelheid verbeteringen bieden, zoals een open software platform.

In een poging om minder afhankelijk te zijn van de online advertentiemarkt, richt Google zich op drie onderdelen van de radiomarkt. Naast de nieuwe applicatie richt het bedrijf zich ook op de advertentiemarkt. Google Audio Ads stelt adverteerders in staat om advertentiecampagnes te maken en beheren, terwijl 'Adsense for Audio' datzelfde doet voor de radiostations.

Google wil graag voet aan de grond in de radiomarkt. Daarom nam het 2,5 jaar geleden al het bedrijf dMarc over. Daarmee heeft Google nu ruim 1.600 radiostations in haar distributienetwerk. De toegevoegde waarde van Google moet komen door het meetbaar maken van radioreclame.

Meer informatie over de Google Audio Ads is ook te vinden op deze website van Google AdWords.

Zie ook:
- Google zet reclamewereld op de kop met Audio Ads

Lees ook:Google stopt met radioreclame
Lees ook:Google zet reclamewereld op de kop met Audio Ads
Lees ook:Google start eind 2006 met testen radio-advertenties
Lees ook:Ebay stopt veiling van radio- en tv-reclame
Lees ook:V-Radio in een compleet nieuw jasje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>