Radio over de Grens: JOE fm (België)

JOE fm-261x161-slogan 2012In de wekelijkse rubriek ‘Radio over de grens’ lees je iedere donderdag over een bijzonder radiostation in het buitenland. Deze week ‘JOE fm’ uit België. 

In de eerste editie van deze reeks gaan we niet heel ver weg, we nemen namelijk een kijkje bij onze zuiderburen. Iets wat je je misschien bijna niet voor kunt stellen is dat Vlaanderen maar 2 landelijke commerciële zenders heeft die ook nog eens van dezelfde eigenaar zijn. We schreven eerder al over Q-music in België, nu is de andere zender aan de beurt. JOE fm is ooit ontstaan uit 4fm en vooral bekend vanwege zijn vele toplijstjes.

De tops van JOE

Op de website pronkt groot het kopje ‘De tops van JOE’. Daarmee refereert de zender naar de vele toplijsten die ze uitzenden.  De Hitarchief Top 2000, de I Love The 80′s Top 800, de Top 100-week en bijvoorbeeld de 70ies Top 700, die volgende week weer begint. De lijsten worden traditiegetrouw in duo’s gepresenteerd. Stemmen kan overigens nog, stuur je 5 favorieten uit de jaren 70 hier door.

Top 40 Hitarchief

In Nederland heeft Radio Veronica elke werkdag het Top 40 Hitdossier, en omdat de Top 40 ook in België grote populariteit geniet zendt JOE ieder weekend  het Top 40 Hitarchief uit. Hierin wordt een hitlijst uit het verleden gedraaid. Ook is er elk jaar aan het einde van augustus De Hitarchief Top 2000, een beetje vergelijkbaar met de Radio 2 Top 2000.

 

Your Greatest Hits

Interactiviteit met luisteraars staat bij JOE hoog in het vaandel. Zo kun je regelmatig liedjes aanvragen en worden alle toplijsten door middel van stemmen van luisteraars samengesteld. Ook heeft het station jaarlijks De Grote Verzoekweek, een week waarin alleen maar verzoekjes van luisteraars worden gedraaid. JOE draait voornamelijk classics, vandaar de slogan Your Greatest Hits. Het is daarmee een directe concurrent voor Nostalgie, een andere grote commerciële zender in België.


Jubileum

Joe kenmerkt zich dus door leuke acties. Voor de 5e verjaardag van de zender, op 1 april, probeert JOE FM een evenement met ’99 Luftballons’ te organiseren.

Heb jij nog suggesties voor Radio over de Grens? Laat het ons weten!

Lees ook:Nostalgie op de Belgische radio
Lees ook:JOE fm krijgt steeds meer vorm
Lees ook:Q-music blijft tweede zender in België
Lees ook:Poll maart: Toplijsten…
Lees ook:Hevige strijd marktleiderschap Q en MNM

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Radio over de Grens: JOE fm (België)

 1. Kevin

  Leuk dat jullie naar JOE gekeken hebben! Toch is de info niet helemaal up to date: het Top 40 Hitarchief is alleen nog in het weekend en de laatste JOEkes is ook al bijna 2 jaar gelden.

  Naast de Top 2000 eind augustus, is er de jaarlijkse SOS Speelgoed-actie (http://joe.be/sos-speelgoed) en Het JOE Kerstwensenbos (http://www.kerstwensenbos.be).

  Voor de 5e verjaardag van JOE, op 1 april, gaat de zender proberen een evement met ’99 Luftballons’ te organiseren.

    /   Reply  / 
  1. Webmaster

   Hey Kevin, leuk dat je meeleest! Het stuk is aangepast, als je nog vaker aanvullingen hebt horen we het graag.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>