Nog meer awards: Nu de eerste Europese Radio Awards

We zijn weer een radioprijs rijker. Dit maal niet een nationale prijs, maar een prijs op Europees niveau. Het gaat om de European Radio Awards (ERA) die dit jaar voor het eerst worden uitgereikt. Voor het eerst hebben radioprofessionals uit heel Europa de kans om hun bewondering uit te spreken over radiostations en DJ's uit andere landen.

Op 5 november worden in Barcelona de European Radio Awards uitgereikt tijdens een ceremonie dat onderdeel uitmaakt van de NAB European Radio Conference. De awards worden uitgereikt in heel veel categorieën, zoals de beste ochtendshow, beste entertainment, beste internetradio, beste nieuwsdocumentaire. Maar daarnaast worden ook de beste producers en de beste radiocommercial onderscheiden.

Radiomakers kunnen heel eenvoudig meedoen. Het is niet nodig om alles op meerdere cd's te zetten, inzendingen kunnen gedaan worden door een mp3-bestand van het radioprogramma te uploaden via de website van de ERA. Meedoen kan nog tot 12 oktober 2007 en daarna zal een wereldwijd samengestelde jury zich over de inzendingen buigen. De jury is vandaag bekend gemaakt en volgens de organisatie zijn de leden geselecteerd op basis van hun ervaring en kunde in hun vakgebied. In de jury zitten niet alleen Europeanen, maar ook radiokenners uit Amerika, Zuid-Afrika en Australië. De enige afgevaardigde expert namens Nederland is Christo Gozev van het radiostation 100% NL.

Naast het feit dat ik nog nooit van Christo Gozev gehoord heb, zijn de ERA verder nog niet onder de aandacht geweest in Nederland. Wellicht komt dat doordat er verder geen Nederlandse partners zijn die meewerken aan de verkiezingen.

Inzendingen mogen overigens in alle (Europese) talen gedaan worden, maar om het voor de jury wat makkelijker te maken word je wel verzocht om een vertaling plus toelichting in het Engels te maken van je materiaal. Anders wordt het jureren natuurlijk wel heel lastig.

Lees ook:European Radio Awards een Brits feestje
Lees ook:NL-Awards 2009 uitgereikt
Lees ook:Nominaties ERA bekend, nu al één winnaar
Lees ook:Inschrijving Lokale Omroep Awards 2011 van start
Lees ook:Radio 538 drie maal genomineerd voor danceprijzen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nog meer awards: Nu de eerste Europese Radio Awards

 1. Jasper

  Belachelijke onzin. Een prijs waarbij niemand echt fatsoenlijk kan oordelen door het taalverschil. Maar nee, met een vertaling erbij blijft zo’n fragmentje van de Estse variant van Edwin Evers echt overeind. En humor van de Oostenrijkse vrijdagavondshow in Tirol is natuurlijk erg vergelijkbaar met die van Ekstra Weekend. Net als die achtergronddocumentaire uit Ierland tegen abortus, want cultureel was dat natuurlijk heel gewaagd in het Ierse….

  Dit is gewoon een goeie reden voor alle radiobobo’s om lekker met zijn alleen een leuk congres te organiseren en mekaar veren in de reet te steken. Prima hoor, een congres. Altijd lachen, maar doe niet zo moeilijk met een prijs jongens.

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  Helemaal mee eens. Evers Staat Op vertaald op papier, daar snapt geen buitenlander iets van. Dan moet je in de toelichting helemaal gaan uitleggen wie de typetjes zijn en waarom dat zo lachen is.

  Op zich een leuk idee die awards, maar de taalbarrière is te groot denk ik. De verkiezing is dit jaar voor het eerst (en misschien ook wel voor het laatst…)

    /   Reply  / 
 3. Jasper

  Nee hoor, want al die radiobobo’s gaan het een geweldig congress vinden, en bovendien willen ze volgend jaar ook met een prijs thuiskomen. Dus komt er volgend jaar weer een.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>