European Radio Awards een Brits feestje

Werkelijk niemand heb ik er over gehoord: de European Radio Awards. Het was in Nederland zo stil rondom de ERA dat ik zelf vergeten was dat de prijzen afgelopen maandag al zijn uitgereikt. Oud nieuws dus, maar nog wel goed om dit onderwerp over de allereerste Europese radioprijzen netjes af te sluiten.

Zoals Radioactive eerder meldde waren de genomineerden voor de radioprijzen overwegend inzendingen uit het Verenigd Koninkrijk. Niet zo heel vreemd dus dat 23 van de 30 prijzen naar het VK gingen.

Het was dit jaar voor het eerst dat de Global Traffic Network European Radio Awards (zoals het voluit heet) werd gehouden. Het hele evenement vond afgelopen maandag plaats in Barcelona.

Er was geen enkele Nederlandse genomineerde en dat is ook wel begrijpelijk; het is een internationale prijs en jury jureert in het Engels. Om nu een vertaling op papier te geven bij een Nederlandse inzending, is waarschijnlijk niet de beste manier om de jury te overtuigen van inhoud van het ingezonden radiofragment.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Engelsen met ruim driekwart van de prijzen naar huis zijn gegaan. Geven we deze Europese prijs nog een kans voor volgend jaar? Of vinden de genodigden het prima om eens per jaar naar het zonnige Barcelona af te reizen?

Zie ook:
- Nominaties ERA bekend, nu al één winnaar
- Nog meer awards: Nu de eerste Europese Radio Awards

Lees ook:Nog meer awards: Nu de eerste Europese Radio Awards
Lees ook:Nominaties ERA bekend, nu al één winnaar
Lees ook:3FM Awards 2010 live op radio, tv én internet
Lees ook:NL-Awards 2009 uitgereikt
Lees ook:Stemmen voor de RadioBitches Awards 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>