Luistercijfers augustus – september 2010: publiek regionaal daalt, Q-music en Radio 2 stijgen

Intomart Gfk heeft zojuist de luistercijfers bekendgemaakt van de periode augustus-september 2010. De regionale publieke omroepen (ORN) hebben een val gemaakt van bijna een procent. De afgelopen twee maanden waren hier stijgingen te zijn, dit lijkt dat weer te compenseren. Q-music en Radio 2 stijgen beide 0,8 procent.

In deze cijfers is – naast de gewone cyclus – het resultaat van de nieuwe programmering van Radio 2 te zien. De aankomende donkere wintermaanden zijn doorgaans goed beluisterd bij Radio 2 (Top 2000) en Radio 3FM (Serious Request in Eindhoven). Bij Q-music is in deze cijfers nog niet het vertrek van Ruud de Wild meegerekend: dat zal deels in de volgende meting te zien zijn. 1 november aanstaande start de nieuwe ochtendshow van Q-music.

Ook opvallend: de stijging van Radio 1 ten opzichte van vorig jaar: 0,6%. Meestal kent de zender na de succesvolle sportzomer een dipje, dat is nu niet het geval. Radio 3FM stijgt 0,8% ten opzichte van vorig jaar, dat is echter niet zo vreemd: dat station is de afgelopen maanden al in opmars.

Luistercijfers over de maand september-oktober komen op 25 november aanstaande.

(klik op ‘vorige’ of ‘jaar’ om naar die periode te gaan)

Lees ook:Luistercijfers februari – maart: Q-music grootste winnaar
Lees ook:Luistercijfers radio dec/jan: Radio 2 flikt het tóch
Lees ook:Aandeel publieke radio stijgt anderhalf procent in jaar tijd
Lees ook:Radio 2 daalt hard, Sky Radio nieuwe nummer 2
Lees ook:Luistercijfers radio mei-juni 2009: 3FM, Q en 100%NL in de lift

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>