Erik de Zwart denkt mee over film Radio Veronica

Er zijn serieuze plannen voor een film over de piratentijd van Radio Veronica. Regisseur Steven de Jong, bekend van films waaronder de film Boerenliefde, kijkt naar de mogelijkheden voor een film over de radiozender in de piratenperiode vanaf zendschip de Norderney. Hij krijgt hierbij hulp van Radio Veronica-dj Erik de Zwart.

Steven de Jong heeft al een ruwe versie van het script klaarliggen. Volgens het AD onderzoekt De Jong nu samen met Erik de Zwart hoe de film het best kan worden opgezet.  Het zal dan gaan om de periode 1959 en 1974, toen de zender uitzendingen maakte vanaf het zendschip De Norderney.

Tegen het AD zegt De Jong verder over de film. “Het moet een speelfilm vol avontuur, drama, verdriet en kolderieke hilariteit worden. Het liefst gebruik ik de echte namen en de schuilnamen van de dj’s van toen. Zoals Lex Harding, Tineke, Joost den Draayer. “, maar zo voegt hij daar wel bij, “dat moet eerst juridisch worden onderzocht.”

Bron: Algemeen Dagblad

Lees ook:Datingshow met boeren op Holland FM
Lees ook:Oud-zendschip Veronica vaart mogelijk uit
Lees ook:Erik de Zwart nog een keer samen met Bart
Lees ook:Norderney mag uitvaren, maar komt niet naar Nederland
Lees ook:Erik de Zwart haalt de bezem door Radio Veronica

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>