Erik de Zwart nog een keer samen met Bart

Op woensdag 21 april 2010 is het 50 jaar geleden dat Radio Veronica van start ging. Ter gelegenheid van deze historische gebeurtenis zullen Bart van Leeuwen en Erik de Zwart vandaag tussen 19:00 uur en 24:00 uur een vijf uur durende uitzending presenteren op Radio Veronica.

Het legendarische radioduo zal nog één keer samen achter de microfoon kruipen. Het is voor het eerst sinds 1989 dat Erik de Zwart en Bart van Leeuwen weer samen te horen zijn.

In de jaren ’80 waren zij met ’Bart en De Zwart’ het eerste dj-duo op de Nederlandse radio. Tijdens de speciale uitzending op 21 april zullen ze vele spraakmakende dj’s uit de geschiedenis van Radio Veronica interviewen. Daarnaast zijn er diverse historische geluidsfragmenten te horen die vanaf de start van de zeezender in 1960 tot en met de uitzendingen van het huidige Radio Veronica te horen waren.

Bart van Leeuwen

Bart van Leeuwen kwam al op jonge leeftijd in aanraking met Radio Veronica. Op een oude radio op zolder hoorde hij Joost den Draayer en vanaf dat moment wist hij dat hij ooit bij Veronica zou gaan werken. Sinds 1973 is hij dj. Hij begon op het fameuze zendschip de Norderney van Radio Veronica en werkte daarna bij de legale en publieke omroep Veronica, waar hij tot 1992 te horen was. Vandaag de dag is hij wederom dj bij Radio Veronica waar hij sinds 2003 ‘Goud van Oud’ presenteert.

Lees ook:Duo Bart en De Zwart eenmalig terug op de radio
Lees ook:Evers, Stenders en Van Inkel bij 50 Jaar Veronica
Lees ook:Bart van Leeuwen: “Ik ben niet zo’n muziekliefhebber”
Lees ook:Bart van Leeuwen terug bij Radio Veronica?
Lees ook:‘Mister Top 40 komt terug op Radio Veronica’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>