Norderney mag uitvaren, maar komt niet naar Nederland

MV NorderneyDe kans dat de Norderney, het oude zendschip van Radio Veronica, nog naar Nederland komt, wordt steeds kleiner. Eerder deze week werd bekend dat het schip de Antwerpse haven vrijdag zou verlaten, maar ondanks de toestemming daarvoor ligt de Norderney nog steeds in het Kempisch Dok in Antwerpen. De toekomst van het voor de radiowereld historische schip blijft nog steeds onduidelijk.

De Vlaamse website HLN meldt dat de Norderney vrijdag zou moeten vertrekken uit Antwerpen, maar dat gaat voorlopig niet door. De eigenaar van het schip heeft donderdag in een mail aan zeezender-fanaten laten weten dat de Norderney "binnen de zeven dagen" naar de Middellandse Zee zou vertrekken. Die mail was echter verstuurd om "een einde te maken aan een hoop geruchten en onzekerheden", zo schrijft HLN.

De eigenaar van de Norderney heeft geen schulden bij de Antwerpse haven en daarmee is de weg vrij voor het uitvaren van het schip. Dat was het plan voor vrijdag, maar de windvoorspellingen gooiden roet in het eten. Wat er nu gaat gebeuren en wat de bestemming zal zijn, is niet bekend en niemand wil of mag daar iets over loslaten.

Tot die tijd zal het volop speculeren zijn wat de toekomst is van het oude Veronica-zendschip. Of dromen… wat de liefhebbers zullen doen die de Norderney weer graag naar Nederland zien komen.

Zie ook:
- Oud-zendschip Veronica vaart mogelijk uit
- Veronica-schip wordt discoboot in Zwolle

Lees ook:Veronica-schip wordt discoboot in Zwolle
Lees ook:Oud-zendschip Veronica vaart mogelijk uit
Lees ook:Nieuwe expositie over 50 jaar Radio Veronica
Lees ook:[Video] Zendschepen in Schiffers.fm op Radio 2
Lees ook:Radio Mi Amigo met Pasen via 100%NL op FM

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Norderney mag uitvaren, maar komt niet naar Nederland

  1. Pingback: Nieuwe expositie over 50 jaar Radio Veronica | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>