‘De W van Willem’ voor het eerst te horen op Radio 2

Deze ochtend werd, na lang wachten, eindelijk het Koningslied gepresenteerd. Radio 2 had de eer om als eerste het Koningslied uit te zenden. Alleen het koningslied was niet helemaal wat iedereen er van verwachtte. Na de eerste keer dat het lied werd uitgezonden kwamen er meteen al veel negatieve reacties op sociale media.

Het lied is gecomponeerd door John Ewbank en veel bekende artiesten werkten mee aan het officiële Koningslied waaronder Marco Borsato, Gers Pardoel en Alain Clark. Op 30 april is er in Ahoy een speciaal meezingconcert ‘Samen voor Oranje’. Tijdens dit concert zullen veel bekende Nederlanders het lied gaan zingen.

Er kwamen al snel veel negatieve reacties op sociale media na de bekendmaking van het lied. Zo zou het lied “op een Disney liedje lijken” en “onbegrijpbaar zijn”. Meer reacties vind je hier.

Radio 2-dj Sander de Heer, die als eerste het lied mocht uitzenden, zegt over de reacties op twitter: ‘Jongens niet meteen zo kritisch over het Koningslied. Het is echt indrukwekkend, gewoon nog een keer luisteren!’

Het Koningslied kun je hieronder beluisteren. Om 12.30 wordt de clip die erbij hoort gepresenteerd. Wat vind jij er van?

Lees ook:Mattie & Wietze draaien Koningslied 13 keer als statement
Lees ook:Radio 2 maakt een officieel Koningslied met luisteraars
Lees ook:Headlines week 16: 3FM-Awards en BNR
Lees ook:Frits Spits leest speciale Oranjejournaals op Radio 2
Lees ook:Frits Spits stopt met Oranjejournaals om Koningslied

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>