Radio 2 maakt een officieel Koningslied met luisteraars

Binnenkort is het zover: de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Alle zenders zullen hier, naar verwachting, bij stilstaan. Radio 2 gaat nog een stapje verder en maakt met luisteraars een officieel Koningslied.


Dit lied zal worden gezongen vanuit Ahoy op 30 april rond 19.30 voor de kersverse Koning middels een live-verbinding. Dit moet gebeuren voordat de koning en koningin starten aan hun rondvaart vanaf Filminstituut Eye in Amsterdam.
Het Koningslied wordt niet alleen gemaakt door luisteraars. Verschillende componisten zullen het Koningslied samenstellen. Deze componisten worden later bekend gemaakt. Het motto voor het Koningslied is ‘Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze Koning’.

Tussen 2 en 12 april kunnen Nederlanders via deze website in één zin beschrijven hoe hun droom voor het land er uit ziet. De componisten zullen met die zinnen de coupletten samenstellen. Uiteindelijk wordt het lied gezongen door een groot aantal bekende Nederlandse artiesten.

Op 30 april wordt er in Ahoy een evenement georganiseerd met als hoofdact een grote sing-a-long. Alle deelnemers, waaronder koren, zullen worden begeleid door het Metropole orkest. In deze sing-a-long zal ook het Koningslied worden gezongen.

Het moment van het zingen van het Koningslied zal live worden uitgezonden op radio- en tv-zenders.

Ga jij ook een zin insturen? Laat het dan weten in de reacties wat deze dan zal zijn

Lees ook:Radio 2 gaat van rood naar oranje in april
Lees ook:‘De W van Willem’ voor het eerst te horen op Radio 2
Lees ook:Frits Spits stopt met Oranjejournaals om Koningslied
Lees ook:Frits Spits leest speciale Oranjejournaals op Radio 2
Lees ook:Oranjedagen op Radio 5 Nostalgia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>