Mattie & Wietze draaien Koningslied 13 keer als statement

‘Totdat de baas belt, gaan we het Koningslied draaien,’ aldus Q-dj’s Mattie en Wietze maandagochtend. De dj’s zijn de kritiek en de ophef over het Koningslied zat en willen, met het zo vaak mogelijk draaien van het Koningslied, een nuance laten zien aan mensen.

Rond half acht vanochtend begonnen de dj’s met hun actie. Totdat de programmadirecteur, Iwan Reuvekamp, zou bellen gaan ze door met het draaien van het Koningslied van John Ewbank. Na drie nummers belt de eerste boze luisteraar naar Q-music. ‘Is dit de baas van Q-music?’ Vraagt Wietze de Jager, waarop de luisteraar meteen de toon zet. ‘Nee, maar als ik wel je baas was dan flikkerde ik je eruit. Houd toch asjeblieft op met dat – nummer.’

Naast veel boze reacties, kwamen er ook veel positieve reacties binnen. ‘Ik wil graag het Koningslied aanvragen,’ grapt een luisteraar.

De reden dat de dj’s het nummer zo vaak draaien is om de nuance te laten zien aan de luisteraars. ‘Het Koningslied staat op repeat. We zijn op zoek naar een toleranter Nederland, met iets meer respect,’ zegt Q-dj Mattie Valk.

Even voor 9 uur belt de ‘baas’ waarop de dj’s besluiten om te stoppen met het draaien van het Koningslied.

Lees ook:Overzicht april 2013: Meest gelezen berichten
Lees ook:‘De W van Willem’ voor het eerst te horen op Radio 2
Lees ook:Headlines week 17: Koninginnedag.. Koninginnedag.. MyRadio en luistercijfers
Lees ook:MyRadio komt met een Koningslied station
Lees ook:Radio 2 gaat van rood naar oranje in april

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Mattie & Wietze draaien Koningslied 13 keer als statement

 1. Gijsbert

  Ze hebben hem zelfs 13x gedraaid… :)

    /   Reply  / 
  1. Dominic Schep Auteur

   Dankjewel! Ik heb het nageteld en je hebt gelijk. Vanochtend tijdens het tellen wat ‘W’s gemist schijnbaar :-) Ik zal het aanpassen.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>