Headlines week 16: 3FM-Awards en BNR

Iedere maandag nemen we het belangrijkste radionieuws van vorige week met je door. De afgelopen week stond vooral in het teken van de 3FM-Awards. Ook BNR was vaak in het nieuws, en dit kwam vooral door de nieuwe presentator die ze hebben gevonden voor de ochtendshow. Lees snel verder, de headlines van week 16.

Op dinsdag werd bekend dat Tom van ’t Hek de nieuwe presentator wordt van de BNR ochtendshow. Hij werkte voorheen voor de NOS op Radio 1. Hier maakte hij programma’s als Langs de Lijn, Radio Tour de France en het Radio 1 Journaal. De afgelopen maand presenteerde Rens de Jong tijdelijk de ochtendshow tussen 6.00 en 9.30.

Op woensdag werd de beste radiocommercial van maart gekozen door het RAB, het radio advies bureau. En deze keer was het hun eigen commercial ‘Stel je niets voor’ die de eer krijgt. Het Radio Advies Bureau (RAB) heeft deze radiocommercial zelf ontwikkeld om het effect van radioreclame duidelijk te maken.

Donderdagavond waren de 3FM-Awards. We hebben de afgelopen weken er vaker berichten over geschreven. Zo werd eerder al de 3FM Serious Talent Award uitgereikt aan Kensington en wonnen de Handsome Poets een week geleden de Schaal van Rigter, de meest gedraaide plaat op 3FM. Racoon en Kensington gingen met de meeste prijzen naar huis. Alle winnaars kun je hier vinden.

Op vrijdag werd voor het eerst het Koningslied uitgezonden. Sander de Heer, presentator op Radio 2, had de eer om tijdens zijn ochtendshow ‘De Heer Ontwaakt!’ als eerste het lied te draaien. Na het draaien van het Koningslied kwamen er meteen veel negatieve reacties op sociale media. Dit heeft ertoe geleid dat Frits Spits vandaag besloten heeft om te stoppen met de Oranjejournaals op Radio 2.

Zaterdag kon je het interview lezen wat dit blog had met Radio Veronica-dj Silvan Stoet. Hij maakt iedere werkdag zijn avondprogramma en was laatst nog in het nieuws omdat een luisteraar een tatoeage van de dj op zijn bil wilde zetten.

Verder op zaterdag werd de Radio Veronica demonstratie van 18 april 1973 herdacht. Tienduizenden jongeren stonden die dag in Den Haag voor het behoud van de zender. De overheid wilde piratenzenders namelijk wettelijk gaan verbieden, en daar waren de jongeren het niet mee eens.

En dan als laatste Humberto Tan. Zondag zei BNR-hoofdredacteur tijdens het programma ‘De Perstribune’ op Radio 1 dat de presentator een eigen sportprogramma krijgt op de zaterdag. Het wordt een sportprogramma met een BNR-blik. ‘Dus niet over de voorbeschouwing, maar meer over leiderschap, sponsoring, coaching. Elementen die in gewone sportprogramma’s bijna niet aan de orde komen,’ aldus Fröhlich. ‘Het zijn elementen die buitengewoon interessant zijn.’

Tot zo ver: de headlines van deze week. Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste radionieuws? Volg ons dan op twitterfacebook of bookmark ons!

RadioActive headlines archief:
Week 15: Classic FM, Muziekmarathon en contractverlenging
Week 14: De Koningin, feestjes en studio’s verhuizen
Week 13: Boze vrouwen, naakt presenteren en baby’s
Week 12: Luistercijfers, tijdelijke vervangers en aandoeningen
Week 11: Boze luisteraars, Edwin Evers en NPO

Lees ook:‘Stel je niets voor’ beste radiocommercial in maart
Lees ook:‘TV in elke ruimte’ beste radiocommercial van februari
Lees ook:‘Hamsteren!’ beste radiocommercial in januari
Lees ook:Albert Heijn opnieuw beste radiocommercial van de maand
Lees ook:Ruud de Wild maakt Radiocommercial van het Jaar bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>