Omroep Llink vraagt uitstel van betaling aan

De tijd begint voor omroep Llink te dringen. Voor 1 april 2009 moet de ‘groenste omroep’ 150.000 leden hebben om in het publieke bestel te mogen blijven. Met 124.255 leden op de teller (and counting) lijkt Llink met de haven in zicht toch ten onder te gaan, de omroep heeft namelijk te kampen met financiële problemen. Directeur Tanja Lubbers van Llink stelt in een video van GeenStijl dat ‘er sprake is van financieel mismanagement’ en dat heeft de organisatie nu in een linke positie gebracht; donderdag heeft de omroep uitstel van betaling aangevraagd.


De meeste mensen zullen Llink kennen van Floortje Dessing die voor de omroep de hele wereld overgaat in het televisieprogramma ’3 Op Reis’, of van andere programma’s als ‘De Consuminderman’. Llink heeft echter ook zendtijd op de radio, waaronder ‘MoveYourAss’ op 3FM en ’Atlas’ op Radio 1.

Het Commissariaat voor de Media heeft donderdag de Nederlandse Publieke Omroep opdracht gegeven om de financiering aan Llink te stoppen in afwachting van een gedegen financieel overzicht. Daarnaast heeft de omroep surseance aangevraagd, wat in feite betekent dat Llink in bijna failliet; uitstel van de betaling is vaak de laatste stap voordat een onderneming geliquideerd wordt.

Wat de gevolgen zijn voor de radio- en televisieprogramma’s van Llink is nog onbekend. De situatie zal waarschijnlijk van dag tot dag bekeken worden. De medewerkers van de groenste omroep roepen inmiddels iedereen op om lid te worden, want met 150.000 leden zijn de problemen voorbij. Llink wordt immers gefinancierd door de overheid en wanneer zij als aspirant-omroep de grens van 150 duizend leden bereiken, betekent dat meer subsidie.

Llink van de ondergang redden lijkt dus alleen nog te kunnen door lid te worden voor € 5,73 per jaar. Ik hoop voor de medewerkers dat Llink het gaat halen. Geen geld betekent namelijk ook dat zij geen salaris uitbetaald kunnen krijgen.

Lees ook:Vincent Bijlo crisismanager bij Llink
Lees ook:Zanger Milow steunt Llink-dj Rudy Mackay
Lees ook:Llink heeft genoeg leden voor B-status
Lees ook:BNN behaalt 300.000 leden
Lees ook:Omroep Zwolle vraagt uitstel van betaling aan

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Omroep Llink vraagt uitstel van betaling aan

  1. Kees

    Kan er geen traan om laten. Miljoenen aan belastinggeld ontvangen en dan nog failliet dreigen te gaan.

      /   Reply  / 
    1. jan

      Kees, groot gelijk. Groene graaiers. Moeten ze echt zoveel “verdienen” (of is het meer krijgen). Voorzitster krijgt al meer dan 200 duizend…..

        /   Reply  / 
  2. Pieter

    Ken het eigenlijk alleen van MoveYourAss, wat ik echt een super programma vindt.

    Daarom ben ik lid.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Zanger Milow steunt Llink-dj Rudy Mackay | Radioactive

  4. Pingback: Vincent Bijlo crisismanager bij Llink | Radioactive

  5. Pingback: GeenStijl haalt drempel 50.000 leden PowNed | Radioactive

  6. Pingback: Llink heeft genoeg leden voor B-status | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>