Radio Now! FM steunt Dance4Life

De online radiozender Now! FM steunt elk jaar een goed doel. En om dit jaar weer geld in te zamelen houdt Radio Now! FM een tien weken durende actie. In 2008 haalde de zender bijna 800 euro op voor STOP AIDS NOW!. Dit jaar heeft de internetzender gekozen om Dance4Life te steunen en voor hen zoveel mogelijk geld op te halen. De keuze voor Dance4Life als goed doel van de actie van 2009 is dat het dezelfde doelgroep heeft als waar Now! FM radio voor maakt: jongeren.
 

Hoe haal je geld op door het maken van radio? Juist, daarvoor kijk je naar het succesvolle format van 3FM Serious Request: tegen betaling plaatjes aanvragen. Luisteraars van Radio Now! FM kunnen tijdens de benefietactie ook platen aanvragen. Dit jaar doen bedrijven en bekendere Nederlanders als Don Diablo, Miljuschka Witzenhausen en Johan Vlemmix mee aan de actie door een item ter beschikking te stellen voor de veiling waarop luisteraars kunnen bieden.

De opbrengst van de actie ‘Radio Now! FM support Dance4Life’ komt ten goede aan Schools4Life, het scholenproject van Dance4Life. Dit interactieve scholenproject zorgt voor educatie voor middelbare scholieren en zorgt ervoor dat zij in actie komen om verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Wereldwijd leven ruim 33 miljoen mensen met deze ziekte. De helft van alle nieuwe hiv infecties betreft mensen jonger dan 25 jaar. Dance4Life inspireert daarom juist deze generatie om in actie te komen.

De actie voor het goede doel duurt tien weken en daarvoor is elke zaterdag van 14:00 tot 18:00 uur een uitzending van ‘Radio Now! FM support Dance4Life’ te horen. De eerste uitzending is op zaterdag 14 februari 2009 en de laatste uitzending is op 18 april 2009. Erg origineel is de opzet van de actie niet, maar doordat deze kopie van 3FM Serious Request voor een goed doel werkt, ben ik de beroerdste niet om er aandacht aan te besteden. Alle beetjes helpen.

Lees ook:Frank Dane en Barry Paf ambassadeurs Dance4Life
Lees ook:Radio 538 verspreidt positief virus
Lees ook:3FM-dj Giel Beelen tegenwoordig op benefiettour
Lees ook:DJ Tiësto neemt ochtendshow van Giel Beelen over
Lees ook:Serious Request dagelijks op Nederland 3

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Radio Now! FM steunt Dance4Life

 1. Radio Now! FM

  Beste Jorn Agterberg,
  Ik irriteer me aan het feit dat jij je mening geeft op een hele zeikerige manier, want jij beweerd dat wij een kopie van 3FM zouden zijn en benadruk jij meerdere keren. Even voor jou een feit: dit format wordt al ruim 30 jaar gebruikt door nationale en internationale radiostations om geld in te zamelen voor een goed doel. Erg jammer dit, want ik had je professioneler ingeschat.

    /   Reply  / 
  1. Jorn

   @Radio Now! FM: Het bericht is met een positieve insteek geschreven, dat blijkt al uit het feit dat ik er aandacht aan besteed. Ik had het ook tot de grond kunnen afbranden gezien de geringe opbrengst van de actie vorig jaar, maar ik vind het alleen maar goed dat jullie dit doen!
   En de enigszins cynische ondertoon daar moet je toch wel door heen kunnen kijken, als je de overige 2.000 berichten van mijn hand leest, mag dat geen verrassing zijn.
   En hoe je het ook went of keert, de actie lijkt verdacht veel op die van 3FM, de actie die bij de meeste mensen nog het meest vers in het geheugen ligt.
   Trouwens, over professioneel gesproken: beweerd is met een -t- in de zin zoals jij het gebruikt. En het is “ergeren aan iets” of “iets irriteert mij”.

     /   Reply  / 
   1. Radio Now! FM

    774,04 Euro is veel geld en zeker als je nagaat dat wij een internetstation zijn waar iedereen op vrijwillige basis werkzaam is, wij zijn geen landelijke radiozender wat een miljoenen publiek heeft en ook maken wij geen reclame die overal in Nederland te zien zijn op billboards, bushokjes en dergelijke. Met andere woorden: gebruik eerst even je hersens voordat je dit soort uitspraken doet, want dit zegt meer iets over jou dan over ons!

      /   Reply  / 
    1. Jorn

     Dat begrijp ik ook wel dat 774 euro veel geld is voor een station als dat van jullie (zo ver was ik ook al). Maar in het perspectief van andere acties is het slechts een druppel op de gloeiende plaat, al zijn alle beetjes welkom bij goede doelen.
     Begrijp mij niet verkeerd, ik heb echt niet het slechtste met jullie voor. Ik plaats enkel wat kritische kanttekeningen bij de actie en dat past precies in de definitie van een blog. De vijandelijke toon in je reacties bevalt me niet echt, ik stel voor dat we het hier bij laten. Succes met de actie!

       /   Reply  / 
 2. Radio Now! FM

  Het is zeker een druppel op de gloeiende plaat, want HIV en aids zal helaas blijven bestaan en dus zal er altijd geld binnen moeten komen. Ik ben blij om te lezen dat je het goed bedoeld. Mijn reactie was niet vijandelijk bedoeld, maar ik kan me voorstellen dat het wel zo overgekomen is, want je kunt niet mijn intonatie horen hoe ik het bedoel aangezien je het zwart/wit leest.

    /   Reply  / 
 3. Thomas

  man wees blij dat je aandacht krijgt,.. volgende keer gewoon niks meer over radio now! fm schrijven lijkt me ook n optie..

    /   Reply  / 
 4. ElsePels

  Al met al is het gewoon een kei goede actie, voor het goede doel.
  Laat dat even voorop staan!
  En dat er verschillende bekende Nederlanders een item ter beschikking stellen is alleen al GAAF!
  Dus mensen kom op met bieden!!! Alles voor het GOEDE DOEL!
  (((LOL)))

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>