Radio 538 verspreidt positief virus

De internationale campagne van dance4life is maandag van start gegaan. Onder het motto ‘Beat HIV, spread the positive virus’ worden jongeren opgeroepen om via Facebook kennis over hiv en aids te verspreiden. Ook Radio 538 brengt het positieve virus aan haar luisteraars over. De programma’s van 538-DJ’s Barry Paf en Mark Labrand staan deze week in het teken van dance4life. Tijdens de actie roepen de dj’s luisteraars op om gebruikte telefoons in te zamelen. Luisteraars maken daarmee kans op een reis naar een dance4life project in bijvoorbeeld Afrika of Azië.

Met Barry Paf en Nikkie Plessen op reis

Van maandag tot en met donderdag roept Radio 538 luisteraars op om zoveel mogelijk gebruikte mobiele telefoons in te zamelen en in te leveren bij de Radio 538 studio in Hilversum.

Elke dag maakt de luisteraar die de meeste telefoons komt afleveren in Hilversum kans op een Vodafone prepaid Blackberry pakket en is daarbij direct gekwalificeerd voor een hele bijzondere hoofdprijs. De weekwinnaar gaat namelijk samen met dance4life ambassadeurs Barry Paf en Nikkie Plessen op reis naar een dance4life project, bijvoorbeeld in Afrika of Azië.

Gebruikte telefoons

dance4life ontvangt per ingeleverde telefoon via de Vodafone Foundation de opbrengst van het toestel, afhankelijk van het merk en model. De ingezamelde mobieltjes worden deels doorverkocht aan mensen in ontwikkelingslanden zodat ook voor hen mobiele communicatie betaalbaar is. Daarnaast wordt een deel van de toestellen ontmanteld en de grondstoffen hiervan doorverkocht voor hergebruik. De gehele opbrengst van de recycling actie gaan naar de scholenprojecten van dance4life in India, Zuid-Afrika en Kenia.

dance4life ambassadeurs in Radio 538 studio

Verschillende dance4life ambassadeurs en artiesten brengen tijdens de actieweek een bezoek aan de Radio 538 studio. Onder andere topmodel Doutzen Kroes en So You Think You Can Dance finaliste Annemiek Suijkerbuijk komen persoonlijk hun oude mobiels langsbrengen. Ook dance4life ambassadeur Fedde le Grand, Nikkie Plessen en The Partysquad doen via radio hun oproep om mobieltjes in te zamelen en de campagne van dance4life te ondersteunen.

Beat HIV, spread the positive virus!

Via facebook.dance4life.com kunnen jongeren het positieve virus verspreiden en hun vrienden uitnodigen om hetzelfde te doen. In de 80 dagen tussen 13 september en 1 december (Wereld Aids Dag) wil dance4life er voor zorgen dat er meer jongeren besmet raken met het positieve virus dan met hiv. Dagelijks worden er wereldwijd 7.400 mensen geïnfecteerd met hiv. In 80 dagen wil dance4life 592.000 mensen besmetten met het positieve virus.

Voor meer informatie over deze actie, zie ook dance4life.nl en radio538.nl.

Lees ook:Frank Dane en Barry Paf ambassadeurs Dance4Life
Lees ook:Radio Now! FM steunt Dance4Life
Lees ook:Giel Beelen opent nieuw seizoen klassieke late night show VIRUS
Lees ook:Mondkapjes alarm! Mexicaanse Griepweekend op Radio 538
Lees ook:DJ Tiësto neemt ochtendshow van Giel Beelen over

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>