Radiostations steunen samen actie geefnu.nl

Misschien heb je de radiocommercials voor geefnu.nl al gehoord. De kans is groot, want de spots zijn te horen op maar liefst vierenveertig radiozenders in Nederland. De landelijke en regionale commerciële en publieke radiostations, verenigd in Radio AdviesBureau (RAB) zijn maandag een bijzondere actie samen gestart met tien goede doelen. Via een grootschalige radiocampagne op vierenveertig zenders wordt het publiek gevraagd om op de website geefnu.nl geld te geven aan een goed doel.
RAB heeft het initiatief overgenomen van het Amerikaanse Ad Council en de doelstelling van de actie is tweeledig.

Ten eerste is het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de goede doelen. Ten tweede wil men op een bijzondere manier laten zien dat radio een effectief en voordelig reclamemedium is. Om die veronderstelling te bevestigen zal RAB de resultaten van de campagne (zoals sitebezoek en ingezamelde
geld) na afloop van de actie bekend maken.

Op de website geefnu.nl staan tien goede doelen centraal die allen het officiële keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving bezitten. De goede doelen verwelkomen het initiatief: “We zijn bijzonder blij met het initiatief geefnu.nl van de publieke en commerciële radiostations. Dankzij donaties kunnen wij ons werk in Afrika voortzetten.”, aldus Linda Hummel, hoofd Communicatie en Fondsenwerving van AMREF Flying Doctors (één van de tien goede doelen).

Radiocampagne

De radiocampagne loopt van 5 januari tot uiterlijk 31 januari 2009 en is ontwikkeld door het reclamebureau Fellows. De campagne bestaat uit vier indringende commercials die ingaan op het feit dat mensen vaak bijna geven, maar dat bijna geven hetzelfde is als helemaal niets geven. De commercials zijn ingesproken door acteur Bram van der Vlugt en Radio 5-presentatrice Marlous Lazal. De spots voor de actie geefnu.nl zijn te beluisteren via deze pagina op de site van de gezamenlijke goede doelenactie.

De deelnemende partijen zijn:

Lees ook:Radio 10 Gold doneert naar aanleiding succes Top 4000
Lees ook:Q-Music staat op tegen kanker
Lees ook:Radio Now! FM steunt Dance4Life
Lees ook:Belgische dj’s StuBru lijden kou tijdens ‘Music for Life’
Lees ook:Stichting Doe Een Wens wint € 50.000,- met kerstbomenactie Sky

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>