3FM Serious Request bereikte ruim 10 miljoen mensen

3FM Serious Request (editie 2007) bereikte 10,3 miljoen mensenDe 3FM-actie Serious Request duurde zes dagen en werd in alle media breed uitgemeten. Naast 24 uur per dag op Radio 3FM, waren de dj's in het Glazen Huis ook op televisie te zien en besteedde veel websites aandacht aan de actie voor het goede doel. Al die aandacht heeft ook zo zijn effect gehad, want 3FM heeft met de actie maarliefst 10,3 miljoen mensen van tien jaar en ouder bereikt.

De vierde editie van de Serious Request-actie met het Glazen Huis is dus niet alleen financieel gezien een groter succes geweest, want in 2006 bereikte 3FM nog 'slechts' 8,1 miljoen Nederlanders met de actie.

In totaal wisten de dj's ruim 5,2 miljoen euro op te halen, een record in de historie van de Serious Request, maar als je het terugrekent naar de bijdrage per Nederlander dan is het eigenlijk bedroevend weinig. De helft van het eindbedrag is een gift van de Nederlandse regering en de overige 2,6 miljoen is dus afkomstig van de ruim tien miljoen mensen die met de actie bereikt zijn. Dus gemiddeld zo'n 25 cent per persoon.

Natuurlijk geeft niet iedereen en mensen kunnen ook namens het hele gezin doneren. We kunnen beter kijken naar wat het Rode Kruis met het geld kan en dat is volgens mij heel erg veel.

Zie ook:
- Eindstand 3FM Serious Request 2007: 5.249.466 euro

Lees ook:Totaal ruim 9,3 miljoen euro opgehaald met Serious Request
Lees ook:5,9 Miljoen luisteraars voor 3FM Serious Request 2008
Lees ook:Top Serious Request opnieuw meer beluisterd
Lees ook:Serious Request 2007 geeft 2 miljoen mensen schoon water
Lees ook:Nederlandse regering geeft 2,5 miljoen aan Serious Request

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>