Serious Request 2007 geeft 2 miljoen mensen schoon water

Is alle hulp aan goede doelen een druppel op de gloeiende plaat? De Serious Request-actie van 2007 is dat zeker niet. 3FM haalde met de actie rondom het Glazen Huis ruim 5,2 miljoen euro op dat ten goede kwam aan het Rode Kruis. Met dat geld heeft het Rode Kruis ruim twee miljoen mensen schoon drinkwater kunnen geven.

Bij de bekendmaking van de eindstand op 24 december 2007, gaf een medewerkster van het Rode Kruis aan wat de organisatie met het geld zou gaan doen: "Het Rode Kruis gaat waterputten slaan, we gaan zorgen dat bronnen die vervuild zijn dat daar schoon drinkwater uitkomt, met andere woorden, dat mensen die het zo hard nodig hebben écht schoon drinkwater krijgen." Luister het fragment nog maar eens terug.

2 Miljoen

Door de bijdrage van 3FM Serious Request 2007, heeft het Rode Kruis dit jaar ruim twee miljoen mensen aan schoon drinkwater geholpen. Het is geld is besteed in  onder meer Soedan, Somalië en Oeganda. Daar werden watersystemen aangelegd en natuurlijke bronnen aangeboord. Verder zijn er toiletten en douches aangelegd en is er schoon drinkwater aangevoerd.

Het Rode Kruis heeft gedaan wat ze beloofd had! Daarmee heeft de hulporganisatie ruim twee miljoen mensen geholpen, dat heeft echt effect! Denk maar eens aan de verbeterde leefomstandigheden wanneer je beschikt over schoon drinkwater, water om je te wassen et cetera. Dit jaar staat het Glazen Huis in Breda en zamelen drie 3FM-dj's geld in voor een betere en effectievere vluchtelingenhulp in de wereld. Welke dj's plaatsnemen in het Glazen Huis, wordt de komende drie maandagen bekend gemaakt.

Zie ook:
- Eindstand 3FM Serious Request 2007: 5.249.466 euro
- DJ's 3FM in onzekerheid over plek in Glazen Huis
- 3FM Glazen Huis staat dit jaar in Breda
- Robert ten Brink trouwt in Glazen Huis

Lees ook:Rode Kruis zoekt mensen voor de 3FM Serious Request week
Lees ook:WOW! Eindstand Glazen Huis 2009: 7.113.447 euro
Lees ook:Eindstand 3FM Serious Request 2007: 5.249.466 euro
Lees ook:DJ’s met een droge mond op waterloze woensdag?
Lees ook:Serious Request met update op Nederland 3

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>