Veronica Download Top 750 van start

Veronica Download Top 750 (editie 2007) van 24 tot en met 28 decemberDe vorige lijst is pas net uitgezonden en nu is het bij Veronica alweer tijd voor de volgende lijst. Na de Top 1000 Allertijden zendt het radiostation deze week de Download Top 750 uit. In samenwerking met de iTunes Music Store presenteert Radio Veronica de 750 meest gedownloade classics van 2007. Al sinds het ontstaan van de downloadlijst staat 'Clocks' van Coldplay hoog genoteerd, dit jaar zelfs op nummer 1.

Het nummer van Coldplay is de meest gedownloade classic van het jaar 2007 en daardoor staat de plaat op nummer één van de Download Top 750. Het is overigens al de tweede keer op de eerste plek.

Lijstjes zijn leuk en luisteraars vinden dat vaak ook, zoals de Top 2000 die goed gewaardeerd wordt. Veronica zendt vlak na de Top 1000 Allertijden alwéér een lijst uit. Daarmee devalueert de zender wel het unieke en aantrekkelijke karakter van een toplijst. Door gedurende het hele jaar meerdere grote en langdurende muzieklijsten uit te zenden, wordt het een steeds minder speciaal gebeuren. Aan de andere kant is het ook een eenvoudige manier (poging) om de luisteraars bij je te houden in een zeer concurrende periode. Op tweede kerstdag start Radio 2 namelijk met de Top 2000.

De Download Top 750 start maandagmiddag om 13.00 uur en duurt tot en met vrijdag 28 december om 19.00 uur. De complete lijst is vanmiddag direct na de aftrap ook te zien op de website van de Radio Veronica.

Zie ook:
- Aangepaste programmering Veronica met oud & nieuw
- Erik de Zwart goed voor record aantal sms'jes
Erik de Zwart op Radio Veronica | (Audio)
- Veronica Top 1000 Allertijden erg populair

Lees ook:Veronica’s Top 1000 Allertijden (2008) van start
Lees ook:Top 1000 allertijden van start op Radio Veronica
Lees ook:Album Top 1000 Allertijden van start op Radio Veronica
Lees ook:Populaire Top 1000 Allertijden nadert ontknoping
Lees ook:Erik de Zwart terug op de radio in finale van Top 1000

1 Reacties // Reageer

One thought on “Veronica Download Top 750 van start

  1. Peter

    Tja, begint echt lachwekkend te worden wat Veronica doet met lijstjes…
    En deze lijst is helemaal dubieus qua samenstelling natuurlijk… de meest gedownloade classics???? wat is het criterium van een classic? lekker vaag…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>