Erik de Zwart terug op de radio in finale van Top 1000

Voor het eerst sinds vijf jaar afwezigheid op de radio, neemt Erik de Zwart komende zaterdag weer plaats achter de microfoon. Niet om één of twee zinnetjes te zeggen, nee de oud-Veronica DJ, 538-mede-oprichter en media-ondernemer zal de laatste drie uren van de Veronica Top 1000 presenteren. Daarmee keert De Zwart even terug naar de radiozender waar hij in de jaren '80 van de vorige eeuw ontdekt werd en doorbrak.

In die jaren werd Erik de Zwart bekend als DJ bij Radio Veronica met programma’s als Bart en de Zwart, de Stemband en natuurlijk de Top 40. Daarnaast was hij ook te zien op televisie in programma's als Nederland Muziekland en Countdown.

Zaterdag 15 december is De Zwart dus te horen op Radio Veronica. Tussen 16:00 en 19:00 uur presenteert hij de laatste uren van de Top 1000 waarvan nog niet bekend is wat de nummers 1, 2 en 3 zijn. De Zwart presenteert de finale van de lijst om aandacht te vragen voor de organisatie Mayday! Mayday!, de website voor 'De Nieuwe Kanker Patient'. Mayday-mayday.nl steunt kankerpatiënten in moeilijke periodes gedurende het ziekteproces.

Uunco Cerfontaine, Program Director Radio Veronica, vindt het fantastisch dat Erik de Zwart weer een keer te horen zal zijn bij Veronica. De Zwart zelf zegt: "Het is leuk om weer eens terug te zijn op én bij Radio Veronica en dat ik daarmee nog een goed doel mag dienen ook."

Update: (Audio) Erik de Zwart op Veronica, bekendmaking nummer 1

Meer over Radio Veronica:
-
Populaire Top 1000 Allertijden nadert ontknoping
- Top 1000 allertijden van start op Radio Veronica
- Veronica-schip wordt discoboot in Zwolle

Lees ook:Erik de Zwart goed voor record aantal sms’jes
Lees ook:Audio | Erik de Zwart op Radio Veronica, bekendmaking nummer 1
Lees ook:Populaire Top 1000 Allertijden nadert ontknoping
Lees ook:Dé zaterdagmiddag-gebeurtenis is terug!
Lees ook:Erik de Zwart terug als dj op de radio

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Erik de Zwart terug op de radio in finale van Top 1000

 1. Theo

  Vijf jaar afwezigheid ?

  Ik denk het niet. Iedereen neemt het maar klakkenloos over wat veronica in persberichten vertelt. Maar het klopt niet.

  Bij 538 is hij al meerdere keren te gast geweest bij de Top 40 als er weer 1 of ander jubileum was. Bij Radio 10 Gold zal hij gastpresentator van de Top 4000 zijn. Bij Noordzee is ie volgens mij al eens een keer sidekick van Jensen geweest.

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  @Theo: Ik weet dat hij in die vijf jaar heus wel een paar keer op de radio is geweest, dat bij Jensen heb ik toevallig ook nog gehoord toen. Maar hij is er niet als presentator geweest die zelf drie uur presenteert, vandaar ook de opmerking ‘niet om één of twee zinnetjes te zeggen’.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>