Clear Channel ziet geld in mobiele interactiviteit

Clear Channel)Het Amerikaanse radiobedrijf Clear Channel heeft op vier van haar New Yorkse stations interactieve diensten via de mobiele telefoon geïntroduceerd, meldt Radio & Records. Naast sms-berichten naar de studio sturen, kunnen mensen ook verzoekplaten aanvragen. Maar de communicatie gaat ook de andere op. Al vraag ik mij af of veel luisteraars dat willen. Het zal ongetwijfeld goede business zijn.

Zo kunnen luisteraars een sms-alert ontvangen vlak voordat hun favoriete plaat op de radio komt of een overzicht krijgen van de tien laatst gedraaide nummers. Maar hiervoor kunnen mensen vaak ook op de website van het station kijken, tenzij ze onderweg zijn.

Reuzen

Zelf zou ik niet direct een (ongetwijfeld ook in de VS niet goedkoop) sms'je sturen, maar wie weet dat de gemiddelde luisteraar het wel zal doen? Clear Channel wil dit soort mobiele diensten eind 2008 hebben draaien bij ongeveer honderd van haar radiostations.

Ook op ander gebied zoekt Clear Channel samenwerking met nieuwe media. Onlangs werd bekend dat Google reclame gaat verkopen voor het radiobedrijf. Ik ben benieuwd wat die krachtenbundeling van twee reuzen gaat opleveren en vooral wat voor impact het heeft op het traditionele businessmodel van radio.

Zie ook:
Google sluit radioreclame-deal met Clear Channel

Lees ook:Google sluit radioreclame-deal met Clear Channel
Lees ook:Google stopt met radioreclame
Lees ook:Clear Channel investeert flink in HD Radio op AM/FM
Lees ook:Z100-dj doet het met Whoopi
Lees ook:Google zet reclamewereld op de kop met Audio Ads

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Clear Channel ziet geld in mobiele interactiviteit

  1. Jasper

    SMSsen is in de VS vooralsnog vaak gratis, dwz zonder extra kosten dan die van je provider. SMS technologie staat in de VS nog in dek kinderschoenen ivm de techniek in NL. Ik betwijfel ook of het een programma als American Idol lukt om 42 miljoen stemmen te krijgen als ze ineens een $ per SMSje gaan rekenen. Dat zou wel eens het einde van SMS-stemmen kunnen zijn.

    Er is een wet die zegt dat je mensen niet ongevraagd op (bel)kosten mag jagen. Dat begint een probleem te worden, want door die wet mag je mensen niet ongevraagd op hun mobieltje bellen want dat kost mensen belminuten. En dus kunnen telemartketers bijvoorbeeld niemand bellen op hun mobieltje. Op zich niet erg zou je zeggen, maar de Amerikaanse Maurice de Honden beginnen wel een probleem te krijgen om representatieve steekproeven te houden. Te veel jonge mensen hebben namelijk geen telefoon met vaste lijn meer.

      /   Reply  / 
  2. Erwin

    Jammer. Ik dacht namelijk dat ze een applicatie hadden ontwikkeld die het mogelijk maakt om naar de Clear Channel livestreams te luisteren via een mobieltje. Net zoiets als tunin.fm ofzo.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>