Radioman Ferry Maat (60) wil nog altijd scoren

papparazzi.web-log.nl)"De keren dat ik er bij een radiostation met ruzie uitvloog, hebben diepe indruk op me gemaakt. Dat was zo confronterend dat ik daar echt een tijd lang kapot van ben geweest", zo zegt de vandaag 60 jaar geworden Ferry Maat in De Telegraaf – ongetwijfeld doelend op zijn vertrek in 2001 bij de NCRV. "Als ik vind dat er onrecht geschiedt en vooral als het mij wordt aangedaan, kan ik heel rancuneus zijn. Een vijand is bij mij dus een vijand voor het leven."

Tussen Ferry Maat en Jaap de Groot komt het dus waarschijnlijk niet meer goed. Grappig is dat Maat – zoals zoveel dj's – op de radio extravert is, maar in het echte leven veel minder. "Onzeker ben ik niet, wel verlegen", bekent hij. "Als ik ergens binnenkom waar ik nauwelijks iemand ken, kan ik me niet zo snel aanpassen. Ik moet altijd acclimatiseren en kan niet meteen de joviale Ferry Maat uithangen. Mensen verwachten dat wel, omdat ze me op de radio met veel flair rock-'n-roll horen draaien."

Ambitieus

Maat beschrijft zichzelf als een harde werker en een pietje precies. "Natuurlijk kan ik ook wel eens lui zijn, maar als ik ergens mee bezig ben, ga ik echt tot het gaatje en als iets af moet, blijf ik aan de gang. Even uitrusten is er dan niet bij. Daarbij ben ik ook nog perfectionistisch en nooit tevreden. (…) Ambitieus ben ik wel. Ik kan er bijvoorbeeld moeilijk mee leven als ik niet het hoogste marktaandeel scoor bij Radio Veronica. Voorlopig lukt dat aardig en voel ik me daar lekker." Hij zal er dus nog wel tot zijn 65-ste radio maken en wat mij betreft nog wel langer.

Bron: Telegraaf

Zie ook:
35 Jaar in het radiovak!
________________________________________________________________

Lees ook:Lintje voor Veronica-dj Ferry Maat
Lees ook:Ferry Maat in het verkeerde tijdperk geboren
Lees ook:Ferry Maat moet stoppen met de Soulshow
Lees ook:Ferry Maat luistert naar de concurrentie
Lees ook:Ferry Maat viert Soulshow-feest bij Radio Veronica

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Radioman Ferry Maat (60) wil nog altijd scoren

  1. antenne

    Hij kan er anders zo mee stoppen, hij zal toch wel genoeg centjes verdiend hebben intussen om te gaan rentenieren! :)

      /   Reply  / 
  2. Rob

    De passie voor radio hoor je nog steeds in Ferry! Een geweldige DJ die het nog lang gaat doen, naar ik hoop.

      /   Reply  / 
  3. Eric

    Ferry Maat doet het niet alleen voor de centjes maar ook met veel plezier, en dat hoor je.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>