Kleur bekennen voor SLAM!FM en 100%NL?

Het zou kunnen, nu Deutsche Telekom mogelijk een rechtszaak maakt van het kleurgebruik door de commerciële radiostations. Hun kleur roze zou te veel lijken op die van het telecombedrijf. 100%NL bevestigt de kwestie tegenover Radio.nl, SLAM!FM zegt van niets te weten. Voor wie net als ik dacht dat een kleur niet te claimen is; de jurisprudentie zegt dat een bepaalde kleur onderdeel kan zijn van een merk of logo. Een paar kanttekeningen.

Mocht het tot een juridisch duel komen, dan zou ik als rechter wel rekening houden met de volgende punten. Deutsche Telekom is actief op de Duitse markt, de beide radiostations richten zich op Nederland – hoewel je daar gezien de practical jokes die Herbert Visser uithaalt (bij het instellen van de mic-processing?) aan kunt twijfelen . Overigens lijkt het roze in het SLAM!FM-logo iets lichter.

Roze en zwart

Eigenlijk had ik niet van Deutsche Telekom, maar meer van SLAM!FM een klacht verwacht. Die zender gebruikte namelijk eerder dan 100%NL roze, hoewel het dus niet helemáál dezelfde kleur is. Daarnaast gebruiken ze beiden naast roze ook nog zwart, ook op hun websites, zoals mij eerder al opviel. Maar kennelijk doet SLAM!FM minder moeilijk dan Deutsche Telekom.

Bron: Radio.nl

Zie ook:
100%NL zichtbaar met outdoor-reclamecampagne
100%NL en Radio Veronica lanceren nieuwe websites
________________________________________________________________

Lees ook:Nieuwe website voor SLAM!FM
Lees ook:‘Deutsche 13′ vrijdag in de Q-ochtendshow
Lees ook:Anita Meyer op 1 in HOMO 100 van 2010
Lees ook:Nieuwe huisstijl en slogan voor 100%NL
Lees ook:Coen en Sander op Roze Maandag live vanuit Tilburg

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Kleur bekennen voor SLAM!FM en 100%NL?

 1. Erwin

  Wat een kansloos gedoe van die Deutschers. Kleuren kun je niet claimen, klaar…

    /   Reply  / 
 2. Kokstra

  Slam!FM gebruikte eerst oranje/blauw, Deutsche Telekom had deze kleurcombo al veel langer…

    /   Reply  / 
 3. FL

  Ze hebben een punt, kleur kan inderdaad bij de huisstijl horen. KPN heeft zo’n akkefietje ook een keer gehad met ‘hun’ kleur groen.

    /   Reply  / 
 4. Joost

  @Erwin: Onzin, dat kan dus wel. Zoals FL al zegt, KPN heeft ooit hetzelfde gedaan.

  @Thomas: Deutsche Telekom is in Nederland actief met T-Mobile. Zoals in het artikel staat op Radio.NL heeft SLAM!FM wel degelijk moeite met de kleuren van 100%NL, alleen hebben ze geen zin in juridische procedures. Er wordt wel degelijk met elkaar over gesproken. Beide stations hebben al wel voldoende voor de rechter gestaan. :-)

    /   Reply  / 
 5. Peter

  Bullshit Joost, check your facts. Kleuren claimen kan NIET!

    /   Reply  / 
 6. Thomas

  @Joost, klopt, maar het is ze dus inderdaad geen rechtszaak waard. Kan ik me iets bij voorstellen. Anders komen ze door al dat procederen niet meer aan radio maken toe :-)

    /   Reply  / 
 7. Jasper

  Dat akkefietje met de KPN waar FL aan refereerde leidde ertoe dat je een kleur niet kan claimen als deel van je identiteit. Het is dus een onzinzaak waarmee T-mobile gewoon was publiciteit zoekt.

  Als ze zich trouwens storen aan roze, waarom klagen ze dan trouwens GeenStijl niet aan? Die zijn VEEL ppolulairder dan 100p en slam bij mekaar.

  Wisten jullie trouwens dat T-mobile in de VS Catherine Zeta-Jones(-Douglas) gestrickt heeft als hun celeb? Of doet ze de hele wereld?

    /   Reply  / 
 8. Jasper

  @ mezelf: overigens mocht de ‘KPN groen’-dief niet de lay-out van de KPN advertenties imiteren. Maar dat kan geen probleen zijn want de logo’s van T-m, 100p, slam (en GS) lijken in de verste verte niet op mekaar.

    /   Reply  / 
 9. tjerk

  nederland heeft een hekel aan duitsland…slam heeft die kleuren echt niet gekozen omdat t mobile het ook heeft :S:S altijd wat te zijke heh die duitsers….hahah

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>