Jan Versteegt neemt woensdag afscheid van Radio 2

GPD, Hans Banus)"Hij kan het echt buitengewoon goed vertellen. Bovendien heeft hij een heel mooi taalgebruik en heeft hij het woord 'zwerk' nieuw leven ingeblazen, waar ik hem eeuwig dankbaar voor ben." Dat zei Frits Spits in EénVandaag over de na twaalf jaar vertrekkende weerman met de herkenbare stem, Jan Versteegt. TROS-weerman Jan Pelleboer – beroemd om zijn noordelijke accent – vroeg hem ooit om zijn vaste vervanger te worden.

Na het overlijden van Pelleboer nam hij diens werk over. Nu maakt Jan Versteegt 44 keer weerberichten per week – zeven dagen per week, allemaal live. "Je merkt wel dat naarmate de jaren vorderen het soms wat moeizamer gaat. Daarom zeg ik: 55 is een mooi moment om het allemaal af te ronden."

Herkenbaar

"Het is wel even wennen, want het is zo'n ongeloofelijk herkenbare stem op Radio 2", zei Hans Schiffers. "Ik denk dat als je zo'n onderwerp bespreekt, je er van moet houden en hij houdt er van, dat hoor je", vult Frits Spits aan. Vanaf woensdag is Versteegt alleen nog actief op zijn website. Het is nog niet bekend, wie hem opvolgt als vaste weerstem van Radio 2.

Bron: EénVandaag

Zie ook:
Weershow op Radio 2 zal nooit meer hetzelfde zijn
________________________________________________________________

Lees ook:Met Frits terug naar de Avondspits
Lees ook:Hans Schiffers maandag te gast bij ‘Insite’
Lees ook:Bij een verjaardag hoort een feestje
Lees ook:Hans Schiffers ligt uit Wie is de Mol?!
Lees ook:Podcast als ‘extended version’ van radiointerview

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jan Versteegt neemt woensdag afscheid van Radio 2

  1. Bijvoet

    Wat jammer dat Jan niet meer te horen is via radio 2. Misschien moeten we bij speciale gelegenheden nog eens een beroep op hem doen. Een elfstedentocht of zo. Zetten we hem tussen de raionhoofen. Tour de france of Parijs Dakar. Maar koninginnedag is ook al leuk. Mag die samen met de kon.fam. onder de paraplu.

    Maar ook Daniel Dekker bedankt, want die wist toch op een prachtige manier met Jan de show te maken. Ga zo door Daniel.

    groet

    Kees Bijvoet
    Al;
    kkmaar

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>