Radio 1 Publieksprijs naar VRT’s Geert Spillebeen

Publieke Omroep)Presentator en journalist Geert Spillebeen van de VRT is winnaar van de Radio 1 Publieksprijs. Dat heeft de organisatie gemeld aan Radioactive Blog. De winnende productie is getiteld De clochard – Een moord als fait-divers en draait om het thema zinloos geweld. Spillebeen schetst door gesprekken met kennissen en omstanders een beeld van een man zonder gezicht: een zwerver die zonder enige reden is vermoord. Ook zijn vijf vakprijzen verdeeld.

Onder de winnaars van de WAF Awards zijn twee NOS-journalisten. Spanje- correspondent Rob Zoutberg werd onderscheiden voor Redding op Canarias (Categorie: Kort nieuws) en Langs de Lijn-programmamaker Steven Dalebout kreeg erkenning met De Pass (Sport), een eerbetoon aan een geslaagd stukje teamwork van Frank de Boer en Dennis Bergkamp tijdens een WK-wedstrijd.

Bolletjesslikkers

Jonathan Groubert van de Wereldomroep werd onderscheiden voor A Bosnian Christmas Carol (Reportage) en NCRV-radiomaker Jeroen van Herwijnen viel in de prijzen met zijn Drugsverduistering (Primeur), een spannend verhaal over bolletjesslikkers die beweren dat ze meer cocainezakjes hebben geslikt dan de marechaussee in beslag heeft genomen.

De aanmoedingingsprijs ging naar KRO-programmamaker Martijn Grimmius voor Terug naar de Zuiderzee. Grimmius, die redacteur is bij Tijd voor Twee op Radio 2, hoorde tijdens zijn huwelijksreis dat zijn productie was verkozen. Binnenkort mag hij opnieuw op vakantie, want de prijs bestaat uit een reis naar een radiostation naar keuze. En dat kan op elke plek van de wereld zijn.

Zie ook:
Workshop over interactief radiomaken op WAF 2006
Civic journalism en radionieuws op WAF 2006
________________________________________________________________

Lees ook:4 NOS-medewerkers genomineerd voor Publieksprijs
Lees ook:Civic journalism is thema Wereld Audio Festival 2006
Lees ook:Soundtrack Top 40 op Radio 1
Lees ook:De TROS komt met kinderprogramma
Lees ook:Uit de oude doos: Rob Stenders is te vroeg klaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>