Workshop over interactief radiomaken op WAF 2006

Roy Tee)Het World Audio Festival 2006 biedt vijf workshops voor radiomakers. "We hebben bijvoorbeeld een fantastische gastdocent van de BBC, maar ook de Amerikaan Jay Allison", zegt festivaldirecteur Marwil Straat tegen Radioactive Blog. Dit jaar is er speciale aandacht voor user generated content – binnen de journalistiek civic journalism genoemd. Steeds meer burgers doen zélf verslag van evenementen en kunnen zo traditionele media ondersteunen.

Jay Allison vertelt erover tijdens de workshop Interactief radiomaken: de luisteraar als collega. Kevin Geary van de BBC legt uit hoe het publiek kan worden ingezet als reporter en Joris Luyendijk praat over buitenlandverslaggeving. Francisco van Jole geeft zijn visie op het internet als nieuwsbron en in een andere workshop gaat het specifiek over het monteren van radio-items.

Discussie

Ook is er ruimte voor discussie, bijvoorbeeld over nieuws voor jongeren, nieuwe radiotechnieken, succes van lokale radio en samenwerking tussen radio en krant. Het slotdebat van WAF 2006 gaat over de toekomst van burgerjournalistiek. "Een verkenning van de mogelijkheden van deze nieuwste nieuwsbron aan de hand van inspirerende voorbeelden uit binnen-en buitenland", zo laat de organisatie weten.

Het Wereld Audio Festival vindt op 9 november a.s. plaats in Hilversum. Meer informatie staat op de website van het WAF 2006.

Lees ook:
Civic journalism en radionieuws op WAF 2006
________________________________________________________________

Lees ook:4 NOS-medewerkers genomineerd voor Publieksprijs
Lees ook:Civic journalism is thema Wereld Audio Festival 2006
Lees ook:Civic journalism en radionieuws op WAF 2006
Lees ook:Leuke kans: Workshop radiomaken bij 3FM
Lees ook:Verslag workshop radiomaken bij 3FM (foto’s)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Workshop over interactief radiomaken op WAF 2006

  1. Esther

    Het WAF was vorig jaar ook al leuk, ben zeer benieuwd naar dit jaar! Een interessant programma zo te lezen, dus ik ben er zeker weer bij!

      /   Reply  / 
  2. Lennart

    Gesponsord door Radio 1, hè? Dan weet ik al dat de winnaars uit de PO afkomstig zijn, of in ieder geval de meesten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>