Civic journalism is thema Wereld Audio Festival 2006

WAF)Primeur, reportage, sport en kort nieuws zijn dit jaar de categorieën waarin radiomakers hun producties kunnen insturen (beter gezegd, uploaden) voor de prijsuitreiking tijdens het Wereld Audio Festival. Dat wordt op donderdag 9 november gehouden bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. Thema van dit jaar is civic journalism. Hoe gaan radiomakers van nu om met de trend dat iederéén voortaan journalist kan zijn?

Dat is inderdaad een interessante vraag. In deze tijd van podcasting, vidcasting en webloggen kan iedereen multimediaal verslag doen voor een publiek tot óver de grenzen van regionale of landelijke media. Fascinerend. Aan de andere kant is het niet allemaal van dezelfde kwaliteit, dus denk (en hoop) ik dat journalisten nooit helemaal overbodig zullen worden.

Lees ook:
Civic journalism en radionieuws op WAF 2006
________________________________________________________________

Lees ook:Workshop over interactief radiomaken op WAF 2006
Lees ook:4 NOS-medewerkers genomineerd voor Publieksprijs
Lees ook:Avro doet multimediaal verslag van Oerol Festival
Lees ook:Pleidooi voor regionale omroep
Lees ook:Gezamenlijke regionale omroepen blijven marktleider

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>