“Nieuwe partij zet radiostation RTL FM voort”

Dat RTL Nederland stopt met haar radioactiviteiten betekent niet dat RTL FM als zender verdwijnt. Dat schrijft het bedrijf in een brief aan alle kabelraden, omdat twee van hen de zender van de kabel willen halen. Zij hadden de indruk dat RTL FM helemaal zou stoppen, wat onjuist zou zijn. "RTL Nederland is inmiddels in een vergevorderd stadium wat betreft het voortzetten van RTL FM door een nieuwe partij", zo wordt gemeld. Sky Radio wordt niet genoemd.

"De uitzendingen van RTL FM komen dan in goede handen bij een ervaren partij, die vertrouwd is met de Nederlandse markt en die zich op radiogebied reeds heeft bewezen." RTL Nederland constateert verder nog dat "een grote groep luisteraars" de zender ondanks het FM-frequentieverlies trouw is gebleven. RTL FM heeft nu een marktaandeel van 2 procent in de doelgroep 20-49 jaar.

Overname

Mogelijk dat Sky Radio tóch interesse heeft in een overname. De uitzendingen van RTL FM komen vanuit de studio’s in Naarden-Vesting. Waarom een verhuizing, tijd en energie als er verder geen plannen met de zender zijn? Sky Radio verklaarde onlangs echter tegenover Radioactive Blog dat het alleen om facilitaire hulp gaat in ruil voor commerciële zendtijd. De optie blijft dus open dat (het format van) RTL FM door een heel ander bedrijf wordt overgenomen.

Bron: Kabelraden

Zie ook:
Dossier RTL FM
________________________________________________________________

Lees ook:RTL onderhandelt over “continueren” format RTL FM
Lees ook:Sky Radio biedt “facilitaire hulp” aan RTL FM
Lees ook:Begint Sky Radio vierde Nederlandse radiozender?
Lees ook:[Audio] RTL FM presents: Sky Radio X-mas | Update
Lees ook:RTL boekt forse winstgroei dankzij Radio 538

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on ““Nieuwe partij zet radiostation RTL FM voort”

 1. Erwin

  Natuurlijk schrijft men dat RTL FM niet gaat verdwijnen anders zou de andere gegadigde, in dit geval Sky Radio, gelijk al weer van hun kabelfrequenties af zijn omdat kabelmaatschapijen het er dan af zullen halen om een andere zender er voor in de plaats door te geven. Ik denk overigens dat gewoon Sky Radio de boel heeft overgenomen. Het draait daar immers al. Tevens zal men de naam RTL FM niet blijven gebruiken natuurlijk. Het station heeft immers niets meer met RTL te maken na een overname dus dat zal ook met de tactiek te maken hebben om te zeggen dat ‘RTL FM niet gaat verdwijnen’. Overigens schijnt het format al een stuk ‘volkser’ te zijn dus meer Nationaal produkt. Tja, ik weet niet of dat zo verstandig is. Als dit in de ether al geen haalbare kaart is, is het op de kabel alleen nog maar lastiger om hier een commercieel succes van te maken…

    /   Reply  / 
 2. David de Jong

  RTL FM heeft nu een marktaandeel van 2 procent. 2 % op 20-49. En 2 % over de maanden augustus en september in die doelgroep. Het was 1,4 % 10+ over beide maanden en fors dalende vergeleken met de maanden daarvoor.

  Kabelprogrammaraden adviseren voor iedereen niet alleen 20-49.

  Per 1 oktober is de presentatie verdwenen en zijn ze in het huidige stramien gestart. Dat was een drastische wijziging. Donderdag zijn er weer luistercijfers.

  Als zender verdwijnt RTL FM wel als een andere eigenaar een nieuwe naam en evt ander format er op zet. Maar goed dat is een kwestie van semantiek. Noordzee FM en Yorin FM bestaan ook niet meer…. (maar hun technische kabel/etherkavels wel…)

    /   Reply  / 
 3. Thomas

  @David, 2 procent in de doelgroep, inderdaad. Dat laatste was weggevallen in de tekst en is nu weer toegevoegd, dank voor de aanvulling.

    /   Reply  / 
 4. Jasper

  Luister, de enige reden dat men zegt dat de zender niet verdwijnt is omdat de kabelaars de zender dan van de kabel gooien en dan verliest RTL daarmee het laatste stukje waarde. Want die willen die kabelfreqs gewoon verkopen. Aan de andere kant zit een koper die die freqs wel wil, maar er zo min mogelijk voor wil betalen.

  Ik gok dat ondertussen is RTL zijn luisteraars aan het verschuiven aan Sky (al lukt dat niet blijkens de zakkende luistercijfers van Sky) en wordt een door RTL en de “onbekende” partij een stevig potje blufpoker gespeeld. Hoe langer er geen deal is, hoe minder dat kabelpakket waard is, simpelweg omdat meer en meer kabelaars de stekker eruit trekken.

    /   Reply  / 
 5. David de Jong

  RTL heeft wel een rare manier van communiceren over haar eigen radio-activiteiten. Hoezo was ze ‘obliged’ (verplicht) om Yorin FM te verkopen?
  Volgens dit bericht zou RTL FM niet meer bestaan aldus IP Network…

  http://www.ip-network.com/_framset_with_top1.htm?PageRedirect=http%3A//www.ip-network.com/149_1082.htm

  RADIO CORNER
  EUROPE | Radio | October 2006| FLASH

  End of RTL radio story in the Netherlands
  France : More Information and more Interactivity

  End of RTL radio story in the Netherlands
  RTL FM in the Netherlands lost its terrestrial frequencies this summer. As a result RTL Nederland has decided to close the station on 1st October 2006. Legislation changed in NL and RTL was obliged to sell Yorin FM in April 2006.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>