Sky Radio biedt “facilitaire hulp” aan RTL FM

"Sky Radio biedt RTL FM facilitaire hulp aan in ruil voor commerciële zendtijd", meldt persvoorlichter Josien van Eijk van Sky Radio aan Radioactive Blog. Ze ontkent de geruchten die al enige tijd de ronde doen. "Sky Radio heeft RTL FM niet overgenomen. Voor ons is het een kans om met een commercial op een radiozender luisteraars te trekken naar de eigen zender." Speculaties over een overname of formatverandering lijken dus niet juist.

Ook de contracten die RTL FM met kabelbedrijven had of heeft, zijn volgens haar niet overgenomen door de Sky Radio Group. "Daar is geen sprake van aangezien er geen sprake is van een verkoop of overname." Ze kan wel bevestigen dat de uitzendingen "voor nu" vanuit de studio’s van de Sky Radio Group in Naarden worden verzorgd. Gisteren ontkende Kioe Yap namens RTL FM tegenover onze redactie al dat het radiostation is verkocht. RTL Nederland wil verder niets kwijt.

Speculeren

Toch geeft dit nieuws weer stof tot speculeren. Het blijft een bijzondere constructie. Waarom zou RTL FM facilitaire hulp van Sky Radio Group nodig hebben? Je breekt niet zomaar een dure studio op het Mediapark af om die in Naarden weer op te bouwen. Bovendien kan Sky Radio via reclame op haar twee andere stations, in de Telegraaf en op de SBS-televisiezenders veel meer mensen bereiken dan via dit kabelkanaal. Zit er dan tóch meer achter?

Lees ook:

Radiodirecteur Kioe Yap: RTL FM is niet verkocht
[ Audio ] RTL FM draait continu dezelfde playlist
Wordt RTL FM straks HitRadio onder de vlag van Sky?
[ Audio ] Sky-promo’s en nieuwslezers op RTL FM
Sky Radio ontkent overname van RTL FM
Radio past niet meer in "prioriteiten" van RTL
Begint Sky Radio vierde Nederlandse radiozender?
RTL onderhandelt over "continueren" format RTL FM
________________________________________________________________

Lees ook:“Van Maaren en Van Veen wilden RTL FM overnemen”
Lees ook:“Oud-medewerkers van Sky wilden kabelfrequenties”
Lees ook:100%NL had “geen contact” met RTL over kabelpakket
Lees ook:“Nieuwe partij zet radiostation RTL FM voort”
Lees ook:Radiodirecteur Kioe Yap: RTL FM is niet verkocht

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Sky Radio biedt “facilitaire hulp” aan RTL FM

 1. Erwin

  Met andere woorden, RTL FM is overgenomen door Sky Radio, alleen nog niet officieel anders had RTL FM wel andere faciliteiten gehad om RTL FM door te blijven geven. Hadden ze het zelf nog wel eventjes kunnen doen tot dat de deal gesloten was. Let maar op, later deze week komt het bericht naar buiten dat de deal tussen Sky en RTL is gesloten. Waarom zou men anders Sky promo’s draaien. Als er geen deal zou komen hadden ze ook alles bij het oude kunnen laten….

    /   Reply  / 
 2. Bert

  Sja, ze draaien nog steeds dezelfde muziek dan gistermiddag! Ongelooflijk, wat amateuristisch. Sky is toch een professioneel bedrijf? Waarom dan dit??

  Ik bedoel, ze hadden toch zo alle Dalet-computers en muziekdatabase van RTL FM kunnen meenemen naar Naarden, is toch niet zo moeilijk?

    /   Reply  / 
 3. David de Jong

  Misschien is het doel luisteraars naar Sky Radio te laten overschakelen en wordt doelbewust ‘amateuristisch’ gedaan in afwachting van een nieuw format om vanaf dan een nieuw luisterpubliek aan te trekken….? Maar goed het blijft vaag.

    /   Reply  / 
 4. Joost

  @David: Maar waarom doet RTL dit? Heel raar. Van de kant van Sky Radio snap ik het wel, want die laten graag hun promo’s op de overleden concurrent horen. Het blijft allemaal gissen…

    /   Reply  / 
 5. ietzen

  Ik denk dat ze de luisteraars van rtl fm naar hun eigen zender sky radio willen lokken en dan de kabelfrequenties doorverkopen aan 100% nl want die zou ook wel graag op de kabel willen.
  Vaag gedoe allemaa.
  Vind het erg jammer dat RTL fm (bijna) verleden tijd is.

    /   Reply  / 
 6. Joost

  @Ietzen: 100%NL wil niet op de kabel.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>