[Audio] RTL FM presents: Sky Radio X-mas | Update

Het lijkt er op dat Sky Radio inderdaad RTL FM overneemt, maar andere bronnen spreken dit tegen. Onder de noemer RTL FM presents: Sky Radio, The Christmas Station is om middernacht een kerstmuziek spin-off van Sky Radio begonnen. De jingles lijken deels afkomstig uit oude Sky Radio jinglepakketten van eind jaren tachtig en begin jaren negentig, maar de reclamepingel en uuropener zijn wél actueel. RTL-vormgeving is niet meer te horen.

Beluister een fragment van de vormgeving op het hele uur (0.44)
RTL FM, zaterdag 25 november 2006, 15.00 uur

"RTL FM staat te koop en Sky Radio Group is één van de partijen die het graag zou willen hebben", zei creative director Uunco Cerfontaine eerder tegen onze redactie. Hij kon toen nog niets zeggen over de inhoudelijke plannen, omdat de verkoop op dat moment nog niet rond was. De nieuwe opzet, waarbij de naam RTL FM vrijwel geheel verdwenen is, kan duiden op een aanstaande overname.

Stekker

Radio.nl schrijft echter dat het niet lang meer zal duren "voordat de stekker eruit getrokken wordt". De site baseert zich op "diverse betrouwbare bronnen binnen Hilversum". Als die gelijk hebben, gaat RTL FM stoppen zónder een overname en is de brief die RTL Nederland aan de Kabelraden schreef inderdaad alleen een "zoethoudertje" om Sky Radio zo lang mogelijk reclame te laten maken.

Mijn indruk is nog steeds dat Sky Radio de intentie heeft om RTL FM over te nemen. Een vierde radiostation, ook al is het alleen op de kabel, kan met een nieuw format – dat na de kerstperiode zou kunnen ingaan – een mooie aanvulling zijn op de drie stations die Sky al heeft. Met een interessante doelgroep, een goed concept en dito marketing is een kabelzender geen verkeerde optie, lijkt mij.

Zie ook:
Dossier RTL FM
________________________________________________________________

Lees ook:Archieven Wereldomroep zoeken nieuw onderkomen
Lees ook:Radiodirecteur Kioe Yap: RTL FM is niet verkocht
Lees ook:Overstap De Hond nog onzeker
Lees ook:Radio 538 gaat niet verhuizen naar RTL-gebouw
Lees ook:“Nieuwe partij zet radiostation RTL FM voort”

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “[Audio] RTL FM presents: Sky Radio X-mas | Update

 1. Kokstra

  Vreemd gedoe hoor, waarom het toch RTL FM blijven noemen terwijl alle vormgeving en reclamepingels al zijn veranderd in Sky Radio?

    /   Reply  / 
 2. Thomas

  Ik vermoed, omdat de verkoop nog niet rond is of nog niet bekend is gemaakt. Ik denk dat het nieuwe format (dat van na de jaarwisseling) wel snel bekend moet worden gemaakt, want veel kabelraden komen nú met adviezen.

  Helaas voor RTL FM (zeg voorlopig maar, Sky Radio 2) voegt het huidige format niet zo heel veel toe, ben ik bang. Veel programmaraden denken er net zo over, dus als dit nog lang zo doorgaat, hebben ze straks een kat in de zak gekocht.

    /   Reply  / 
 3. Martin

  Sky koopt RTL FM echt niet.

    /   Reply  / 
 4. Peter

  @Martin: verklaar je nader want aan dit statement hebben we niets natuurlijk.

    /   Reply  / 
 5. Zundap

  Ja, waarom zou Sky RTL niet kopen? Bronnen bij Sky zélf zeggen dat ze het station graag willen hebben.

    /   Reply  / 
 6. Gert

  Sky heeft de afgelopen weken net zo lopen ontkennen als Al Sahaf. “Zerrr arrr no Americuns heerrr!”
  Sky Radio’s meisje persvoorlichting: “We hebben RTL niet overgenomen; we geven alleen maar facilitaire steun!”
  Flikker op.
  De Telegraaf/Sky Radio: net zo betrouwbaar als Al Sahaf!

    /   Reply  / 
 7. Potlood

  Die Martin zijn achternaam is zeker Slijper? Dan zal het wel niet kloppen..

    /   Reply  / 
 8. Johan v. B.

  Alle kabelraden die rond deze periode vergader(d)en hebben al besloten, om RTL FM uit het pakket te gooien. Komend jaar wordt RTL FM overal verwijderd.
  Wie is ‘r zo stom, om zo’n station over te nemen?

  Sky en RTL hebben dit samen bekokstooft. RTL trekt de stekker uit een dood station; dat is lekker voor een optimale schadeloosstelling van de overheid (n.a.v. het 100%NL debakel). RTL laat Den Haag weten, dat het station RTL FM zelfs voor een appel en een ei niet meer was te verkopen.

  En Sky heeft een mogelijke concurrent de voet dwars gezet. Van de 3.3% RTL-marktaandeel komt een groot deel weer bij Sky terug.

  RTL blij. Sky blij.

    /   Reply  / 
 9. RJ

  Interessante theorie. Zelf bedacht of heb je er bronnen voor?

    /   Reply  / 
 10. Martin

  @Peter / @Zundap:
  Geloof niet alles wat ze zeggen bij sky.

  @Johan v. B.:
  Je zit aardig in de richting.

  Het station was wel te verkopen, maar RTL FM deed een beetje erg raar, ze krijgen een bod op het station, laten de heren komen opdraven om te onderhandelen, en daarna horen de heren kopers niets meer.

  Er speelt nog veel meer, maar op een forum alles uit de doeken doen is niet leuk.

    /   Reply  / 
 11. Tralala

  Inmiddels staat ook op de homepage van Sky (www.skyradio.nl) een link naar een player met nonstop kerstmuziek. Zelfs de naam ‘RTL FM’ staat erbij…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>