Begint Sky Radio vierde Nederlandse radiozender?

De ontwikkelingen rond RTL FM worden met de dag interessanter. Radio.nl meldt dat Sky Radio Group het station mogelijk wil overnemen. "We weten dat het verhaal rond gaat, maar daar hebben wij niets over te melden", zegt een woordvoerster van Sky Radio tegen de redactie van Radioactive Blog. De geruchten zijn opmerkelijk, omdat de drie zenders van Sky al kabeldekking hébben en het format van RTL FM sterk overeenkomt met dat van Sky Radio.

Welk belang het bedrijf bij een overname van RTL FM zou kúnnen hebben, wil de woordvoerster niet kwijt: "Als organisatie kunnen wij niet op geruchten ingaan." Stel dat die geruchten waar zijn, dan is het een interessante vraag wat de radiogroep met het huidige RTL FM wil doen.

Vierde radiozender

Een mogelijkheid is – maar dat is speculeren – dat het bedrijf een vierde radiozender wil beginnen die min of meer een afsplitsing is van Sky Radio. Dit omdat RTL FM naar eigen zeggen in bespreking is met "een andere partij die wellicht het format wil continueren", zoals wij eerder deze week konden melden.

Lees ook:
RTL onderhandelt over "continueren" format RTL FM
________________________________________________________________

Lees ook:Sky Radio ontkent overname van RTL FM
Lees ook:Sky Radio biedt “facilitaire hulp” aan RTL FM
Lees ook:“Van Maaren en Van Veen wilden RTL FM overnemen”
Lees ook:RTL onderhandelt over “continueren” format RTL FM
Lees ook:“Oud-medewerkers van Sky wilden kabelfrequenties”

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Begint Sky Radio vierde Nederlandse radiozender?

 1. repelsteeltje

  Ben wel heeeel erg benieuwd wat die plannen zijn, daar in Naarden. Als het waar is wat ze schrijven bij Radio.nl, waar ik wel twijfels over heb. Toch ontkent Sky de berichten ook niet, als ik het goed begrijp. Misschien dus toch..?

    /   Reply  / 
 2. insider

  Bericht van radio.nl lijkt juist, heb die geruchten van de week ook gehoord van iemand die dicht bij het vuur zit.

    /   Reply  / 
 3. Kees

  Hmmmm, Sky Radio 2. Met een paar presentatoren onder het mom van “Nog meer keuze, nog meer variatie”. Zo’n gek idee is dat niet.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>