100%NL zichtbaar met outdoor-reclamecampagne

Slam!FM is onlangs begonnen met een uitgebreide reclamecampagne, schrijft Radiofreak. Op straat zien we nog méér roze, want ook 100%NL laat zich nadrukkelijker zien. In veel steden hangen in abri’s bij bushaltes de opvallende posters van 100%NL, waarin het format Nederlandse pop, rock en urban verbonden wordt met één van de dj’s van het jonge station – vermoedelijk een flinke investering. Gaat die zich ook vertalen in de luistercijfers?

De tijd zal dat uitwijzen. De vraag is natuurlijk of het format niet aan de ene kant te breed en aan de andere kant te smal is. Te breed doordat Blof wordt afgewisseld door een rapplaat en te smal doordat het allemaal Néderlands(talig)e muziek is, waardoor luisteraars misschien snel weg zullen zappen. Een relatief korte luistertijd vertaalt zich in een relatief laag marktaandeel.

Positief

100%NL voegt wel iets toe aan het radiolandschap en ik hoor ook wel een positieve ontwikkeling op de zender. Onlangs had ik de ochtendshow met Dave Donkervoort en Patricia van Liemt op staan en ik moet zeggen dat dit programma steeds beter uit de verf komt. Er is een leuke wisselwerking tussen die twee. Als ook de andere programma’s meegroeien, kan het nog wel iets leuks worden.


Eén van de abri-posters waarmee 100%NL adverteert (Foto: Thomas Giger)


Zie ook:


[ Audio ] Kick-off nieuwe ochtendshow van 100%NL


[ Interview ] Herbert Visser: "100%NL is echt uniek"[ Interview ] Patricia van Liemt


[ Interview ] Dave Donkervoort

________________________________________________________________

Lees ook:Dave Donkervoort naar 100%NL
Lees ook:Dave Donkervoort op 100%NL?
Lees ook:“100% herrie, maar wel hele goeie herrie”
Lees ook:[Audio] Radio-dj ADHDave eet van twee walletjes
Lees ook:“Ochtend-dj’s zijn gelijkwaardig”

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “100%NL zichtbaar met outdoor-reclamecampagne

 1. P v L

  Ik vrees van niet, om een antwoord te geven op de vraag. Het format jaagt veel mensen weg ben ik bang, doordat je inderdaad van het ene naar het andere uiterste gaat. Of de platen beter schedulen, zodat je mooiere overgangen krijgt.

    /   Reply  / 
 2. Erwin

  Ziet er profi uit alleen de kleurtjes doen me erg aan die van Slam FM denken.

    /   Reply  / 
 3. P v L

  Hebben ze het niet ook afgekeken van Slam, eigenlijk? De vorige website van Slam FM was ook in zwart en paars/roze.. hun logo is dat nu inderdaad ook nog steeds. Toen kwam 100%NL pas met hun logo.

    /   Reply  / 
 4. Erwin

  Tja wellicht. Overigens mag het dan wel profi zijn maar als je de zender op zet schrik je je rot wat je hoort dus ben benieuwd of zoiets helpt. Op dit moment beheerst Q Music voor mij nog altijd de perfecte manier van outdoor campagnes.

    /   Reply  / 
 5. Website

  lekker nl ga zo door eindelijk ook op de radio ik ga zoeken waar ze zitten.
  FRED

    /   Reply  / 
 6. eLine

  één van de DJ’s ? nee hoor, even wat beter inlichten voordat je dingen opschrijft, blogger!! En een mening over een station op basis van de zender “even op hebben staan” vind ik ook niet echt journalistiek.
  Wat een sneer-reactie is dit, dan ook wel even schrijven dat ik dit een leuk blog vind en er geregeld op kijk, ga zo door en dankjewel!!

  eLine // 100%NL

    /   Reply  / 
 7. Utop

  ‘één van de dj’s’ aangezien ze niet allemaal op dezelfde abri staan, denk ik. En de meeste luisteraars zullen een zender inderdaad niet na rijp beraad beoordelen, maar nadat ze het ‘even op hebben staan’.

  Afsluiten met iets positiefs: Wendy Duivenvoorde heeft mooie schouderbladen.

    /   Reply  / 
 8. Jasper

  Wat mij opvalt is dat er geen lokale frequentie op de poster staat. Da’s zeker onhandig in het OV, omdat je het daar juist moet hebben van het direcht proberen van de langswandelende potentiele luisteraar die denkt ‘Het gatfer wat een kutnummer nu op Sky… Hey een [vul radio-station in]-poster, laat ik dat eens proberen? Waar zitten die op mijn walkradio?’

    /   Reply  / 
 9. Tralala

  Ik heb ze ook gezien, en idd, de frequenties ontbreken.

    /   Reply  / 
 10. mr. radio

  Is die eLine (la Croix) nou zo dom? (Als ze het tenminste echt is?)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>