“100% herrie, maar wel hele goeie herrie”

Met die woorden maakte Eline la Croix een knipoog naar een promo van RTL FM. De voormalige dj en stationvoice van 3FM gaat vanaf maandag iedere werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur uitzenden op 100%NL (vanaf september tussen 17.00 tot 20.00 uur, omdat dan pas de complete programmering van start gaat). Samen met collega Casper Meijer presenteerde zij de feestelijke opening van de zender in Amsterdam.

Ook andere dj’s van 100%NL stelden zich voor, waaronder Patricia van Liemt, die vanaf komende maandag nog een maand in haar eentje de ochtendshow presenteert. Dave Donkervoort, overgekomen van Radio 10 Gold, zal vanuit zijn jarenlange ervaring eerst andere dj’s van 100%NL gaan coachen, voordat in september de échte programmering begint.

ADHDave

In de auto op weg naar huis heb ik genoten van een leuk nachtprogramma, dat Dave Donkervoort ter gelegenheid van de zenderopening samen met collega Bert van Lent presenteerde. Ze kenden elkaar tot deze avond nog niet, maar klonken verrassend goed op elkaar ingespeeld. Vooral Dave was een openbaring, hij presenteerde nog losser dan de laatste maanden bij Radio 10 Gold.

Dave had voor hem en Bert (zogenaamd?) wat paddo’s meegenomen, waar Bert een flinke hap van nam. Met alle hilarische gevolgen van dien. Als het geacteerd was, dan wel goed in ieder geval. Volgens mij zit Donkervoort daar wel op zijn plek en kunnen we wat leuks verwachten van 100%NL (al is het misschien niet ieders muziek). Ik ben érg benieuwd naar die ochtendshow, vanaf september!

Fotoverslag

In de loop van zaterdag vind je op deze site een uitgebreide impressie mét fotoverslag van de opening! Nu gaat de redactie naar bed .
________________________________________________________________

Lees ook:Radio 10 Gold: meer uren voor René, Peter en Jos
Lees ook:Dave Donkervoort naar 100%NL
Lees ook:[Audio] Davy’s On The Road Again (weg bij 10 Gold)
Lees ook:“Ochtend-dj’s zijn gelijkwaardig”
Lees ook:300606 – Dag van de laatste radio-uitzendingen

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on ““100% herrie, maar wel hele goeie herrie”

 1. henkie

  was dope!!! ;-)

    /   Reply  / 
 2. Casper

  Ik vond het een gezellige en geslaagde kickoff! Leuk begin van een nieuwe zender (al was dit niet representatief voor het format, maar wel leuk voor een feestelijk begin). Ik zag herbert nog dansen op de muziek van de Tuigcommissie :-D

    /   Reply  / 
 3. ceesfm

  zeer slechten zender met meer takken herrie
  het gaat gewoon om dat iets willen maar niet kunnen waar maken waar blijf een hollandfm van toen of zo iets als de tros
  had rtlfm maar op de zender gebleven groet
  van cees

    /   Reply  / 
 4. Kees

  Eens even afwachten hoe lang het duurt voordat Herbert Visser failliet gaat met deze zielloze zender. Want hier gaat geen fatsoenlijk mens naar luisteren. Maar ff wat anders, ik weet dat radioactive blog nogal geilt op de overwinning van Herbert op RTL, maar ondertussen heeft 100% NL alweer een proces aan hun reet. Hahahaha!!! (Zie radio.nl)

    /   Reply  / 
 5. Riet

  Arme Kees… dat proces komt er niet. Een partij die zich niet eens inschrijft voor een etherveiling moet gewoon zijn mond houden. Denk je dat die ineens (uit het niets) meer rechten kan doen gelden dan bijvoorbeeld het machtige RTL dat het ook al niet lukte?

  Bovendien is er geen enkele rechtsgrond voor hetgeen ze stellen. Er is en was GEEN voorschrift over welke Nederlandstalige artiesten je nu wel of niet moest uitzenden. Het is gewoon een goedkope PR-stunt, meer niet.

    /   Reply  / 
 6. Redactie

  @Kees, dat geilen valt wel mee, hoor. Het was wel een interessante zaak om te volgen.

  Inderdaad vond/vind ik dat 100%NL betere argumenten had dan RTL, in de rechtszaak RTL FM vs. Staat, die RTL dus inderdaad verloren heeft. Dat betekent nog niet dat ik partij kies, al vind ik het idealisme van Herbert en de zijnen sympathiek. Dat heb ik weleens laten doorklinken in mijn berichten, dat klopt.

  Neemt niet weg dat ik RTL FM een prettig beluisterbare zender vind en dat ik te doen heb met de mensen daar.

    /   Reply  / 
 7. Kees

  Oké, dan geen proces. Maar ik kijk met veel genoegen uit naar de luistercijfers van de komende tijd. Dat 100%NL is niets en het wordt ook niets.

    /   Reply  / 
 8. EdoP

  Ach wat kan het je dan schelen… ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat die zaak al rendeert bij een zeer laag marktaandeel. BNR Nieuwsradio is ook een niche-zender die met een gering aantal luisteraars de toko financieel boven de streep houdt. Er zijn ook zenders met hoge luisterdichtheid waar elke maand HEEL DIK geld bijgaat.

  En zolang jij (net als vele anderen) niet in de boeken van 100%NL kunt kijken, is je stelling puur speculatief.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>