AM-frequenties van Quality Radio blijven ingetrokken

Agentschap Telecom)Agentschap Telecom heeft het bezwaar van Quality Radio afgewezen. Dat heeft Ruud Poeze vanavond laten weten aan Radioactive Blog. Daarmee wordt de intrekking van de vier AM-frequenties dus niet ongedaan gemaakt. Quality Radio overweegt het aanvragen van een voorziening bij de rechter voor het gebruik van de middengolffrequenties zolang de procedure loopt. Het bedrijf vindt dit beter dan dat ze opnieuw niet worden gebruikt.

"Het blijft een merkwaardige zaak dat de intrekking ertoe leidt dat de frequenties zeker anderhalf jaar ongebruikt blijven", aldus Poeze. Volgens hem kan dit nog langer duren als de formatie van een nieuw kabinet op zich laat wachten. "De nieuwe vergunninghouder heeft weer een jaar de tijd om te beginnen en moet op 1 september 2011 weer stoppen. Een onmogelijk en onzinnig verhaal", vindt hij.

Prestigezaak

Quality Radio kan volgens Poeze "binnen een paar weken" uitzenden op de 828 en 1035. "1224 kan ook snel on-air en 1557 is volgens de vergunningsvoorwaarden in de lucht. Het beeld dat het hier gaat om een strafexpeditie tegen Quality Radio en een prestigezaak van Agentschap Telecom wordt steeds scherper", zegt hij. Agentschap Telecom maakt op haar site nog geen melding van de afwijzing van het bezwaarschrift.

Lees ook:

Quality Radio: "Overheid meet met twee maten"
Rechter: Vogelgeluiden op de radio géén ‘uitzending’

Nieuwe veiling van AM-frequenties Quality Radio?

________________________________________________________________

Lees ook:Rechter: Vogelgeluiden op de radio géén ‘uitzending’
Lees ook:Nieuwe veiling van AM-frequenties Quality Radio?
Lees ook:Quality Radio: “Overheid meet met twee maten”
Lees ook:Almere krijgt voorlopig geen radio-zendschip
Lees ook:Herverdeling Arrow-frequenties reeds gestart

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “AM-frequenties van Quality Radio blijven ingetrokken

 1. Erwin

  En terecht die intrekking. En nu kan het ineens wel? Schij toch uit…
  Die voorlopige voorziening kan RP ook wel op zijn buik schrijven….

    /   Reply  / 
 2. radiomannetje

  Jammer voor Poeze, maar hij had dit toch allemaal eerder kunnen incalculeren? Kosten van die projecten, welke vergunningen nodig zijn, enz. enz.? En dan met een goed businessplan komen? Heel veel is aan Quality Radio zelf te wijten, hoor. Al ontken ik niet dat de overheid er een potje van (heeft ge)maakt. Werk zelf in commerciële omroepsferen dus kan erover meepraten..

    /   Reply  / 
 3. PL

  Dat Agentschap Telecom is gewoon een soort Stasi-organisatie waar zelfs Economische Zaken nauwelijks vat op heeft. Ze doen maar een beetje wat ze willen en zint het beleid je niet, dan maken ze je op alle mogelijke manieren het leven zuur. En waarom denk je dat Erik de Zwart altijd zo klaagde over Nozema? Ook al zo’n staatsapparaat, in de negatieve zin van het woord, al is hun invloed nu wat minder dan eerst (door splitsing). Feit blijft dat commerciële omroep maken in Nederland alles behalve eenvoudig is. Regeltjes en procedures, hè. Bureaucratie ten top in dit land.

    /   Reply  / 
 4. ruud

  Natuurlijk wisten we waar we aanbegonnen, sterker nog, we hebben tegen een aantal regels vooraf, dus nog voor de verdeling van 2003 bezwaar gemaakt bij de politiek (tegen de regeling zelf kon juridisch niet).

  Gelukt is het verplichte nieuws en de taalplicht van tafel te krijgen, anders was het Radio London plan onmogelijk geweest!!!
  Dat ging met aangenomen Kamermoties.
  Zoals bekend heeft ook Radlon waarmee we samenwerkten, frequenties aangevraagd en gekregen (1008).

  De kamerleden hebben wel vragen gesteld over andere ongunstige zaken zaosl de belachelijke tarieven en ingebruikanme plicht die voor MG zeer ongunstig is ivm de benodigde bouw-en milieu-vergunningen: de splitsing van Nozema waardoor ook de MG masten (ook weer op aandringen Quality Radio) los kwamen was al met flinke druk van de Kamerleden onderweg. Maar had natuurlijk al VOOR de verdeling rond moeten zijn, door vertragingstactieken Nozema heeft dit tot 2005 en effectief tot 2006 geduurd!!

  Nog meer zaken regelen via moties was onmogelijk, antwoord op de Kamervragen kwam er gewoon niet, Bovendien draaide ales om FM, hoewel met name Bert Bakker zich wel degelijk heeft ingespannen voor MG.

  De slechte regelingen bleven dus groten deels zoals ze waen en nu zijn.

  Dan kun je kiezen: NIKS doen, dan waren er veel MG frequenties gewoon blijven liggen 828 misschien naar Caroline gegaan (en failliet, want die Nozema tarieven konden zij ook niet betalen). Radio 10 was niet op AM gekomen, en nu BigL ook niet.Vergeet niet dat 1332 sinds 2003 nog nooit is gebruikt.

  We hebben ervoor gekozen ze WEL aan te vragen, en meteen te beginnen alle “rommel” op te ruimen. Al vrij snel samen met Broadcast Partners.
  Maar door stevig verzet en de overbekende bureaucratie duurt dat helaas heeeeeeeeel lang.

  En als het tegenzit met de intrekking nog langer….

    /   Reply  / 
 5. Satfreak

  Typisch dat dhr Poeze nu plotseling in de
  startblokken staat om te beginnen met uitzendingen na zoveel jaren etherstilte op
  zijn golflengten.
  Dat hij zich druk maakt over de komende maanden
  etherstilte, vind ik daarom ironisch.

    /   Reply  / 
 6. erik de wit

  radio 192 fm ether

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>