Herverdeling Arrow-frequenties reeds gestart

Grote kans dat dinsdag 10 maart 2009 de geschiedenis-boeken in gaat als de laatste dag dat Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM via de ether uitzenden. De eigenaar van de twee zenders heeft een betalingsachterstand van in totaal 8,9 miljoen euro, waarop het Agentschap Telecom heeft besloten de uitzendlicenties van Arrow per 11 maart in te trekken. Tenzij de schuld vandaag nog wordt ingelost. Maar daar lijkt het ministerie van Economische Zaken niet op te wachten, zij is al gestart met de voorbereidingen om de etherfrequenties opnieuw te verdelen.


ACTUEEL: Herverdeling Arrow-frequenties van start

Eventuele gegadigden voor de FM-plekken van Arrow Classic Rock zijn Radio 10 Gold van Talpa Radio, Kink FM en radio-dj/media-ondernemer Erik de Zwart. Dat meldt BNR Nieuwsradio dinsdagmiddag. Interesse voor de frequenties van Arrow Jazz FM is er volgens ingewijden niet.

Uit de ether

De betalingsachterstand van Arrow betreft een schuld aan de Nederlandse overheid voor het gebruik van de etherfrequenties. Wanneer de openstaande rekening dinsdag niet wordt betaald, worden de Arrow-zenders uit de lucht gehaald en zijn de rock- en jazzliefhebbers aangewezen op de kabel en internet. Buiten de deur zal Arrow Classic Rock nog wel te horen zijn, want de zender is sinds dinsdag op de middengolf te ontvangen (828 AM), dat meldt RadioFreak.

Schuld

Ook al trekt het Agentschap Telecom woensdag de uitzendvergunningen van Arrow in, de schuld van 8,9 miljoen euro aan de staat blijft wel staan. Het ligt voor de hand dat het Agentschap dat geld alsnog probeert te vorderen. “Daarvoor loopt al een gerechtelijke procedure, een zogenoemde invorderingsprocedure”, aldus een woordvoerder van het Agentschap Telecom.

Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM lijken dus na vannacht 00:00 uur gewoon door te gaan, zij het via andere kanalen. Daarmee wordt de distributie van de stations wel in een keer een stuk kleiner.

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:Geen uitstel van betaling voor Arrow
Lees ook:Faillissement aangevraagd voor zenders Arrow
Lees ook:Zenders Arrow uit de lucht, jingles aangepast
Lees ook:Arrow Classic Rock gaat non-stop verder
Lees ook:Arrow Classic Rock en Jazz FM uit de ether

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Herverdeling Arrow-frequenties reeds gestart

  1. Pingback: Zenders Arrow uit de lucht, jingles aangepast | Radioactive

  2. Pingback: Erik de Zwart wil ‘niet prematuur verbaal ejaculeren’ | Radioactive

  3. Pingback: Radio 10 Gold terecht uitgesloten herverdeling FM-frequenties | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>