Serious Politics is uitdaging voor deejays van 3FM

3FM, Stemwijzer)Serious Politics is de naam waaronder 3FM in de week

vóór de verkiezingen aandacht besteedt aan

de programma’s van politieke partijen. Luisteraars kunnen

vragen stellen aan de lijsttrekkers. Naast de bekende kopstukken schuiven ook de belangrijkste nieuwkomers aan bij de dj’s. 3FM introduceert ook de Partijwijzer, een samenwerking met de populaire site Stemwijzer.nl – waar vandaag overigens

een kort geding tegen is aangespannen.

Doel van Serious Politics is jongeren interesseren voor politiek in een taal die hen aanspreekt. Giel Beelen, Claudia de Breij, Coen & Sander en Dolf Jansen voelen de lijsttrekkers aan de tand over issues die voor jongeren van belang zijn. Op 6 november gaat de 3FM Partijwijzer online op de Serious Politics-website van het radiostation. Luisteraars kunnen er bovendien discussiëren over de verkiezingen.

Uitdaging

Prima initiatief, dat de kloof tussen jongeren en politiek kan helpen overbruggen. Het lijkt mij een uitdaging voor de 3FM-jocks. Tegenwoordig is het moeilijk om politici nog open antwoorden of verrassende uitspraken te ontlokken, doordat ze worden omringd door adviseurs, campagneleiders en mediatrainers. Bovendien kent de politiek weinig kleurrijke mensen als wijlen Pim Fortuyn.

Bron: 3FM
________________________________________________________________

Lees ook:3FM Serious Politics met partijwijzer voor jongeren
Lees ook:Verkeerd bedoelde radiosatire in RadioLab
Lees ook:Sophie Hilbrand start politieke partij in Lijst 0
Lees ook:FunX wil jongeren stimuleren om te gaan stemmen
Lees ook:Yes, it’s fucking political! bij BNN op Radio 1

1 Reacties // Reageer

One thought on “Serious Politics is uitdaging voor deejays van 3FM

  1. Jasper

    Fijn he? Die pluriforme publieke omroep die we in Nederland hebben.

    Giel, Claudia en Dolf zitten bij de pVdARA (al gok ik dat de GL stemmen). Coen heeft zichzelf ook al GL/SPer verklaard op zijn blog, en tja, who cares wat Sander L vindt, ‘t zal niet heel rechts zijn.

    Uiteraard zijn de heren DJ’s “profesioneel” genoeg om zich “neutraal” op te stellen, maar ik voel de blogjes en ‘tussen neus en lippen opmerkinkjes’ alweer aankomen hoor.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>