3FM Serious Politics met partijwijzer voor jongeren

Politiek en jongeren gaan nog niet altijd samen. Gelukkig wordt de toenadering wel gezocht.Vanaf 31 mei 2010 vraagt 3FM speciaal aandacht voor politieke issues die voor jongeren belangrijk zijn tijdens 3FM Serious Politics. Tot aan de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni ontvangen de 3FM-dj’s de politieke kopstukken in de studio. De dj’s zijn met name geïnteresseerd in de plannen van de politieke partijen rond onderwerpen zoals onderwijs, drug- en alcoholbeleid, studiefinanciering en privacy.


Onderwerpen die jongeren graag hoog op de politieke agenda zien. Om te helpen in een gefundeerde politieke keuze, raadplegen luisteraars de speciale 3FM partijwijzer op 3FM.nl.

Persoonlijk programma

De 3FM partijwijzer heeft scherp gekeken naar de politieke thema’s die voor jonge mensen relevant zijn. Op de website kiest de 3FM luisteraar quotes uit partijprogramma’s, waardoor een persoonlijk partijprogramma ontstaat. De 3FM Partijwijzer geeft aanvullend een stemadvies, zodat duidelijk wordt wat de meest geschikte partij voor de luisteraar is. De 3FM Partijwijzer is samengesteld in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek, dat ook verantwoordelijk is voor de Stemwijzer.

Lijsttrekkers op 3FM

Tijdens 3FM Serious Politics besteden alle 3FM programma’s aandacht aan de landelijke verkiezingen en schuiven lijsttrekkers aan. Bij Giel en de Coen en Sander Show komen lijsttrekkers van verschillende partijen. Ze worden door de dj’s ondervraagd over hun standpunten en luisteraars krijgen de gelegenheid om vragen te stellen. NOS Headlines verzorgt de gehele periode verkiezingsnieuws in 3FM Serious Politics Headlines.

Melkweg

Op verkiezingsavond woensdag 9 juni presenteren Michiel Veenstra en Eric Corton van 19:00 tot 01:00 uur vanuit de Melkweg in Amsterdam een live verkiezingsuitzending op 3FM. De verkiezingsuitslag wordt in dit programma op de voet gevolgd.

Lees ook:Serious Politics is uitdaging voor deejays van 3FM
Lees ook:Lijsttrekkersdebat 2006 vanmiddag op Radio 1
Lees ook:Wat kiest Nederland? Radio 1 peilt de stemming
Lees ook:Campagnestop leidt tot verplaatsing debat
Lees ook:Yes, it’s fucking political! bij BNN op Radio 1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>