FunX wil jongeren stimuleren om te gaan stemmen

Weet jij al wat je gaat stemmen, aanstaande woensdag? Met de campagne Maak ze gek! Tel mee. Stem! roept FunX haar luisteraars op om bij de komende Provinciale Statenverkiezingen hun stem uit te brengen. Volgens het Instituut voor Publiek en Politiek ligt de opkomst van jongeren bij de verkiezingen zo’n 10% lager dan de opkomst van alle Nederlanders. Politici willen daarom bij de FunX-luisteraars benadrukken hoe belangrijk het is dat jongeren gaan stemmen. In aanloop naar 2 maart zijn onder andere Job Cohen (PVDA), Boris van der Ham (D66), Kathleen Ferrier (CDA) en Hero Brinkman (PVV) te beluisteren in de ochtendshow van Fernando Halman.

Op 2 maart zal FunX met een speciale verkiezingsuitzending komen en worden onorthodoxe middelen niet geschuwd om meer luisteraars naar de stembus te krijgen. Mediadirecteur Cherylla Ganpatsingh: “Wij dagen onze luisteraars uit om te doen wat niemand van ze verwacht: gaan stemmen! Deze verkiezingen gaan ook over hun toekomst, maar hun stem telt pas mee als ze zelf in actie komen. We willen jongeren daar bewust van maken. De politiek geven we een steuntje in de rug door onze kracht, het bereiken van stadsjongeren, in te zetten voor het maatschappelijke belang. Als al onze luisteraars gaan stemmen, bepalen zij zeven zetels in de Eerste Kamer. We geven nadrukkelijk geen stemadvies, alle meningen komen op de zender aan bod.”

Manifest
FunX heeft op de website www.funx.fm een dossier geopend met daarin het manifest Maak ze gek! Tel mee. Stem!, steunbetuigingen voor de actie van FunX-artiesten, de interviews met de uurgasten en een doorverwijzing naar de Stemwijzer en Kieskompas. Ook heeft FunX zelf spotjes geproduceerd om de opkomst op 2 maart te bevorderen. Dit materiaal staat tevens ter beschikking van organisaties, zoals opleidingen, jongerenorganisaties en maatschappelijke instellingen die de doelstelling van de campagne ondersteunen.

Lees ook:FunX speelde radiopiraat in Eindhoven voor verkiezingsaandacht
Lees ook:Sophie Hilbrand start politieke partij in Lijst 0
Lees ook:Serious Politics is uitdaging voor deejays van 3FM
Lees ook:Verkiezingskaravaan 10 dagen lang op 1
Lees ook:Super Tuesday vannacht live op Radio 1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>