“4FM laat zich inspireren door format VRT Radio 2″

Talpa, VRT)De Vlaamse commerciële radiozender 4FM wil met haar vernieuwde programmering vooral luisteraars weghalen bij Radio 2 van de VRT. Showbizzsite.be haalt dat uit uitspraken van programmadirecteur Bert Geenen van 4FM. Het Talpa-station zou een muziekmix voor jong en oud gaan brengen: muziek uit de Ultratop, met uitzondering van dance en zware gitaarnummers, afgewisseld met hits van vroeger. Een format dat lijkt op dat van Radio 2 van de VRT.

Volgens de site wordt 4FM boven alles een muziekzender zonder "vervelende interviews of spelletjes". Nu is veel muziek draaien op zich weinig nieuws. Ook de commerciële nummer 1 Q-music is een vrij music-driven station, dus de vraag is of deze profilering voldoende onderscheidend is. Radio is naar mijn idee niet alléén muziek.

Tússen de platen

Natuurlijk moet die goed gescheduled zijn volgens een doordacht format en moet je op een muziekstation het gesproken woord goed verdelen. Maar juist wat je tússen de platen in doet, kan het verschil maken. Wie weet kunnen de bij Radio Donna weggekochte presentatoren daar wel een goede rol in spelen.

Bron: Showbizzsite.be

Lees ook:
Radio Donna reageert op 4FM met nieuwe line-up
Vrouwentongen-radiostem gevallen voor Johns geld?
4FM wil omhoog, maar moet nog wel ver klimmen
_______________________________________________________________

Lees ook:Radio Donna reageert op 4FM met nieuwe line-up
Lees ook:Dag Donna, rust zacht
Lees ook:Tweede fase restyling Radio Donna
Lees ook:Nieuwe koers moet Donna uit vrije val halen
Lees ook:MNM scoort slechter dan voorganger Donna

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>