[Foto's en Audio] Impressie van Marconi Awards 2006

Eric van Straaten)In Club Musk in Hilversum zijn de Marconi Awards 2006 uitgereikt. Arjan Snijders en Roeland van Zeijst lieten radiofragmenten horen van alle genomineerden en daarna een jingle met de naam van de winnaar – wat wel even duurde, doordat de cd-spelers de tijd namen om te laden… Bekijk een impressie van de uitreiking die mede mogelijk werd gemaakt door Ad Roland Media Services, hoofdsponsor van de Awards.

Beste Zender: 3FM

Eric van Straaten)
3FM-zendercoördinator Florent Luyckx was erg blij met de prijs. "Het blijkt ook maar weer dat radio een langzaam medium is, waarbij alle veranderingen die we hebben doorgevoerd nú pas echt merkbaar worden."

Beste Programma: Evers Staat Op

Eric van Straaten)
"Die anderen werden al dof, dus het werd wel weer tijd een beetje, ik moest al poetsen…" grapte Edwin Evers over het feit dat hij in '98 al twee Marconi Awards won. "Het programma was toen net begonnen en krijgt dan een enorme impuls in één keer. Dat was waanzinnig toen. Maar het is nog steeds leuk om prijzen en waardering te krijgen."

Beste DJ: Giel Beelen

Eric van Straaten)
Giel Beelen zou Giel Beelen niet zijn, als hij niet ook opvallend op de fóto wilde… Met een mobiele telefoon liep hij naar voren. "Ik zit hier midden in een uitzending, dus Coen en Sander: leuk dat jullie meeluisteren." Achteraf blijkt dat Giel al enige voorkennis had…

Radioactive.blog.nl | Fragment Beluister een fragment uit De Coen en Sander Show (2.07)
3FM, maandag 16 oktober 2006, 17.00 – 18.00 uur

Hij vertelt waar het succes volgens hem door komt. "Ik werk bij het beste radiostation, dát helpt. Ik heb een waanzinnig team om me heen, de VARA die me netjes uitbetaalt en dan hebben we ook nog ál die luisteraars die input geven en mij helpen met het programma."

Aanstormend Talent: Timur Perlin

Eric van Straaten)
Ook Timur Perlin van Caz! was tijdens de uitreiking live in de uitzending bij zijn radiostation. "Kijk, als je dertig bent en je wordt aanstormend talent, is dat leeftijdsgezien wel een heel compliment, dus ik ben er erg blij om." Luisteraars mochten eerder "famous last words" voor hem verzinnen. "Marieke uit Rotterdam zegt: dank je! Vólgende keer wil ik niet meer genomineerd worden, want ik vind dat anderen ook een kans moeten hebben."

Innovatie Award: iCaz Party

Eric van Straaten)
"Dit is inderdaad een bijzonder programma, daarom ben ik ook wel heel blij dat we gewonnen hebben", vertelde Caz!-dj Albert Jan Sluis. "Het is een programma waarin luisteraars zelf met hun mp3-speler langs kunnen komen en hun favoriete muziek kunnen draaien." Niet álles, natuurlijk. "Het wordt wel geproduceerd, het is niet zo dat iedereen zomaar alles op de zender kan gooien."

Oeuvre Award: Wessel van Diepen

Jeroen van Doorn)
Wessel van Diepen zat tijdens de uitreiking op Ibiza. Hij kreeg de prijs voor zijn hele radiowerk vrijdag al uitgereikt tijdens zijn laatste Top 40 op Radio 538. Die werd live uitgezonden vanuit de kleedkamers van de Heineken Music Hall in Amsterdam, waar de TMF Awards plaatsvonden.

Foto's: Eric van Straaten (Broadcast Press) en Jeroen van Doorn (Radio 538)

Lees ook:
Twee Marconi Awards voor 3FM en nieuwkomer Caz!
Meeste Marconi-nominaties dit jaar voor 538 en 3FM
Marconi Oeuvre Award naar Wessel van Diepen

Lees ook:Kane draagt TMF Award op aan Wessel van Diepen
Lees ook:BNN-radioprogramma Storing over Marconi Awards
Lees ook:Meeste Marconi-nominaties dit jaar voor 538 en 3FM
Lees ook:Genomineerden Marconi Awards 2008 bekend
Lees ook:Frits Spits wint Marconi Oeuvre Award

1 Reacties // Reageer

One thought on “[Foto's en Audio] Impressie van Marconi Awards 2006

  1. Erik

    Timur lijkt inderdáád op Jensen, zeg! Ook qua stem en manier van praten is het een 1:1 kopie, maar de jury heeft het wel leuk omschreven. ‘Jensen versie 2.0, maar dan zonder systeemfouten’ (zoals nooit aanwezig zijn, een tiran zijn voor je personeel, enz.)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>