Twee Marconi Awards voor 3FM en nieuwkomer Caz!

3FM, Caz!)3FM is bij de uitreiking van de Marconi Awards uitgeroepen tot beste radiozender van dit moment. Zendercoördinator Florent Luyckx heeft het imago van 3FM hersteld, zo vindt de jury: “Het merk 3FM is sinds dit seizoen definitief niet fout meer, het is een ‘brand’ waaraan menig hippe partner zich graag verbindt”. Niet verrassend waren de prijzen voor Edwin Evers en Giel Beelen, voor het beste programma en de beste dj / presentator.

Continuïteit is volgens de jury de kracht van Evers. “Aan de moeilijkheidsgraad van ‘aan de top kómen is één, aan de top blijven is twee’ blijft dit programma jaar na jaar ruim voldoen. De vorm waarin Evers Staat Op wordt gemaakt, is zeker niet nieuw, de uitvoering echter wel.” Dat laatste vind ik persoonlijk wel wat discutabel, maar feit is wel dat de kwaliteit elke dag constant is en dat is een mooie prestatie.

Moederkoek-happen

Ook constant aanwezig, op die paar weken vakantie per jaar na, is Giel Beelen. Is het niet op de radio, dan wel in De Wereld Draait Door, waar zijn optredens wel steeds braver worden. Wat dat betreft mag van mij de oorspronkelijke Giel weer terugkomen. Op de radio is die nog wel vaak aanwezig.

“Altijd discussie, vaak opvallen en ieder ‘relmoment’ goed gekozen. Of het nu gaat om het meest indrukwekkende boek dat ooit geschreven is of het oud-Hollandse ‘moederkoek-happen’, deze dj laat je dag nooit saai beginnen”, vindt de jury. Daar hebben ze zeker gelijk in, dus wat dat betreft een terechte prijs.

Robert Jensen 2.0

Timur Perlin van Caz!, uitgeroepen tot beste nieuwe talent, wordt omschreven als "versie 2.0" van Robert Jensen. "Inclusief de scherpte en de humor, maar zonder het hoge afwezigheidspercentage. En of Perlin zich nou heeft laten inspireren of niet: wat een dynamiek en creativiteit proeven we in zijn programma’s.”

Caz! deed het voor een nieuwkomer op de Nederlandse radiomarkt niet slecht. Het radiostation van SBS ontving ook de Innovatie Award voor de iCaz Party, waarin Bekende Nederlanders en luisteraars muziek uit hun iPod laten horen. Op de lijst van nominaties voor deze prijs miste ik eigenlijk wel Radio Digitaal.

Lees ook:
Meeste Marconi-nominaties dit jaar voor 538 en 3FM
Marconi Oeuvre Award naar Wessel van Diepen
________________________________________________________________

Lees ook:Meeste Marconi-nominaties dit jaar voor 538 en 3FM
Lees ook:Niemand heeft het over Robert Jensen
Lees ook:Robert Jensen viert 500e aflevering van Jensen!
Lees ook:Robert Jensen: “538 past wel bij me”
Lees ook:Jan Paparazzi stapt in huwelijksbootje

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Twee Marconi Awards voor 3FM en nieuwkomer Caz!

  1. Erik

    Die iCAZ Party is wel cool, had hem van het weekend opstaan. Leuk idee van een zender die ik steeds meer op heb staan.

      /   Reply  / 
  2. mannetje vd radio

    Nou, zo heel verrassend vind ik ze niet, die awards. Flauw om voor de zoveelste keer Evers en Beelen te nomineren, heb me laten vertellen dat Evers er zelf helemaal geen zin in had en in eerste instantie niet eens wilde komen. Er is toch meer aan dj-talent? En waarom geen enkele nominatie voor Q-music??

      /   Reply  / 
  3. Thomas

    Q-music had van mij ook wel een nominatie verdiend. Toch knap hoe de nieuwe profilering in deze overvolle radiomarkt leidt tot een steeds weer stijgende marktaandeel. Misschien volgend jaar?

      /   Reply  / 
  4. Thomas

    ‘Stijgende’ moet natuurlijk ‘stijgend’ zijn. Ik ben de taalpuristen maar even voor :-)

      /   Reply  / 
  5. Martin

    Radio Digitaal een prijs, waarom, het is een grote flob.

      /   Reply  / 
  6. Thomas

    @Martin, waar baseer je op dat het een flop is?

      /   Reply  / 
  7. Martin

    Cijfers

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>