[Audio] Wessel van Diepen neemt afscheid van Top 40

Met de ontvangst van de Marconi Oeuvre Award voor zijn radiowerk en een montage met oude aircheck- fragmenten en ingesproken afscheidswensen van collega’s nam Wessel van Diepen zojuist afscheid van de Nederlandse Top 40 én zijn dj-werk bij 538. Ook oud-presentatoren Lex Harding (die de lijst het langst presenteerde) en Erik de Zwart schoven in het laatste uur aan, dat voor de gelegenheid met een kwartier werd verlengd.

Na het draaien van de nummer 1 droeg Van Diepen de Top 40 officieel over aan zijn opvolger Jeroen Nieuwenhuize, die voor de gelegenheid een compilatie had gemaakt. Die eindigde met de woorden: "Helaas hou je er nu mee op. Of wil je nou toch nog iets kwijt?"

Daphne

Wessel: "Nou, Jeroen, dat ik onder de indruk ben en dat ik heel blij ben dat jij degene bent die de Top 40 gaat presenteren, want zo blijft het toch in de familie. En tenslotte is er de vraag: is er leven na Radio 538? En dat hangt er vanaf of ík vanavond terugrijd, of Daphne."

Inhoudelijk vind ik Van Diepen niet de grootste dj die ons land heeft gekend, maar technisch is hij één van de besten. Dan bedoel ik zowel programmatechnisch als qua stemgebruik. Hij beheerst het maken van functionele radio en de kunst van het weglaten namelijk als geen ander.

Hierbij vier fragmenten van het afscheid van Wessel van Diepen.
Radio 538, vrijdag 13 oktober 2006, 17.45 – 18.15 uur

1. Lex Harding en Erik de Zwart schuiven aan bij Wessel van Diepen (2.34)
2. Wessel van Diepen draagt de Top 40 over aan Jeroen Nieuwenhuize (3.20)
3. Afscheidscompilatie deel 1 (3.30)
4. Afscheidscompilatie deel 2 en laatste woorden (3.52)

Het openen van de speler of downloaden kan ongeveer een halve minuut duren. Soms kan de audio na een seconde gaan hikken: in dat geval even de schuif terug naar het begin zetten, zodat het afspelen opnieuw begint. Vanwege de lengte van de afscheidscompilatie is deze in twee delen online gezet.

Lees ook:
Marconi Oeuvre Award naar Wessel van Diepen
Meeste Marconi-nominaties dit jaar voor 538 en 3FM
Wessel van Diepen maakt laatste Dance Department
Wessel van Diepen blijft stationvoice van Radio 538
[ Audio ] Van Diepen draait niet meer (en gaat er van)door
________________________________________________________________

Lees ook:Marconi Oeuvre Award naar Wessel van Diepen
Lees ook:Wessel van Diepen blijft stationvoice van Radio 538
Lees ook:Wessel van Diepen eenmalig weer op Radio 538
Lees ook:Jeroen Nieuwenhuize heeft “Top 40-gen” geërfd
Lees ook:Wessel van Diepen maakt laatste Dance Department

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “[Audio] Wessel van Diepen neemt afscheid van Top 40

 1. Kid Kelly

  Best dj of The Netherlands! Maar het werd ooit tijd om te stoppen. Blijft wel jammer, toch één van de strakste deejays van de radio, Wessel. Hij blijft wel de stationvoice van 538.

    /   Reply  / 
 2. Simone

  Ik vind het een leuke dj, ziet er ook goed uit :-)

    /   Reply  / 
 3. Roderick

  Van Diepen is de man die grossiert in nietszeggende teksten. En het enthousiasme was er de laatste jaren ook niet meer. Geen gemis dat ie weg is, er zijn veel betere dj’s als het om creativiteit gaat.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>