Whatever! van Radioschool ook in Arnhem on-air

De studenten van de Veronica Radioschool maken tegenwoordig ook de Arnhemse ether onveilig . Hun jongerenprogramma Whatever! is nu ook te horen via het lokale radiostation M-FM (elke werkdag van 19.00 tot 20.00 uur). Ook leerlingen van de Hogeschool van Amsterdam werken eraan mee.
Het leuke is dat de jonge talenten alles zelf doen, van presentatie en muzieksamenstelling tot redactie en techniek. Zo leren ze dus in de praktijk alle onderdelen van het radiovak. De Veronica Radioschool is naast de interne dj-opleiding van Radio 538 bij mijn weten de enige radio-opleiding in Nederland.

Jammer dat ‘ie er in mijn tijd nog niet was. Wel heb ik veel gehad aan mijn tijd bij de lokale omroep. Het is kleinschaliger dan in Hilversum, waardoor je van alles kunt aanpakken en dus veel kunt leren. De Media Academie heeft overigens goede cursussen, maar is helaas erg duur. En op journalistieke opleidingen leer je maar een deel van het radiovak.
________________________________________________________________

Lees ook:Nathan Tamis naar 3FM
Lees ook:Q-music start Q-Academy
Lees ook:Aandacht voor lokale omroep-vrijwilligers op Radio 5
Lees ook:RVU Radioprijs 2007 open voor niet-journalisten
Lees ook:Radioschool gaat wél gewoon door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>