RVU Radioprijs 2007 open voor niet-journalisten

Het hebben van een journalistiek diploma (of nog volgen van een opleiding in die richting) is niet meer nodig om mee te kunnen dingen naar de RVU Radioprijs. Vanaf dit jaar mogen ook programmakers meedoen die in 1980 of later zijn geboren, op voorwaarde dat ze al bij een landelijke, regionale of lokale omroep werken. Dat blijkt uit een oproep op de RVU- website om radioproducties in te sturen voor de editie van 2007.

De aanmoedigingsprijs voor beginnende radiomakers was in de afgelopen vijftien jaar alleen bedoeld voor mensen die ingeschreven staan bij één van de radiovakopleidingen in Nederland of België. De laatste jaren werd de prijs overigens opvallend veel gewonnen door studenten van Vlaamse opleidingen – vaak geen journalistieke, maar artistieke opleidingen (met een radio-specialisatie).

Kwaliteit

In de categorie journalistiek-nieuwsgeörienteerd werd vorig jaar geen prijs uitgereikt, omdat de vier genomineerde programma's volgens de jury net níet voldeden aan de vereiste kwaliteit. Mogelijk dat daarom besloten is om meer mensen te laten meedingen. Het aanmeldings- formulier is te vinden op de website van de educatieve omroep.

Zie ook:
[Audio] Eén RVU Radioprijs dit jaar niet toegekend

Lees ook:[Audio] Eén RVU Radioprijs dit jaar niet toegekend
Lees ook:12 Radiotalenten maken kans op RVU Radioprijs
Lees ook:Nominaties RVU Radioprijs 2008 bekend
Lees ook:Radioactive in week 35 | 2006
Lees ook:Zaterdag uitreiking NTR Radioprijs 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>