Q-music start Q-Academy

Radio maken is een vak! Dat wordt veel geroepen en daarom zou er eigenlijk een school voor moeten bestaan. In Nederland hadden we tot voorkort de Veronica Radioschool, maar die is opgegaan in de V-Academy waar ook de filmopleiding in centraal staat. Radio maken komt daar nog wel aan bod en gelukkig hebben nog de BNN University waar jong talent wordt opgeleid. In België start Q-music de zogenaamde ‘Q-Academy’ (waar hebben ze die naam toch vandaan?).

Speciaal voor de Vlaamse radiorukkers start Q-music een eigen radioschool. In een stoomcursus wordt een aantal radiomakers de kneepjes van het vak geleerd, waarbij de cursisten begeleid worden door de Q-dj’s. De opleiding is zeer specifiek en heeft als doel jonge talenten wegwijs te maken in de wereld van de hitradio. Jong talent is zeker welkom, want inschrijven mag al vanaf 15 jaar.

Personality

Programmadirecteur Erwin Deckers van Q-music België: ”De Q-Academy start waar de meeste opleidingen eindigen. We gaan met jonge talenten de studio in kruipen en hen letterlijk tonen hoe je radio maakt. Bij een hitradio vraag je veel van nieuwelingen: ze moeten niet alleen een goed taalgebruik hebben en een mooie stem maar ook technisch onderlegd, creatief en vlot zijn. Een beetje ‘personality’ kan ook geen kwaad en wat feeling voor ritmiek is ook meegenomen. Dat leer je niet op school. Daarvoor is er nu de Q-Academy.”

De opleiding vindt plaats bij Q-music zelf en het zijn de Q-dj’s die het lessenpakket samenstellen. Er is ruimte voor theorie, maar de klemtoon ligt op de praktijk. Week na week zullen de studenten de kans krijgen om in de studio hun vaardigheden te oefenen en de knepen van het radiovak te leren.

Inschrijven

De plaatsen op de Q-Academy zijn beperkt en inschrijvers mogen niet jonger zijn dan 15 jaar en niet ouder dan 25 jaar. Op zaterdag 13 december 2008 is de eerste selectiedag voor de Q-Academy. Inschrijven (voor de Vlaamse lezers van dit blog) kan via dit formulier op de site van Q-music.

We weten dat Q-music Nederland en België nogal volgzaam zijn in elkaars acties, websites, vormgeving et cetera. Dus wie weet zien we de Q-Academy binnenkort ook in Hilversum (of Amsterdam waar de nieuwe studio van Q komt).

UPDATE: Q-music België overdonderd door succes Q-Academy

Lees ook:Q-music België overdonderd door succes Q-Academy
Lees ook:Q-music start Q-college: ben jij de nieuwe Q-dj?
Lees ook:John de Mol verbindt zich aan V-Academy
Lees ook:Nieuw radiotalent gezocht bij V-Radio: do you Wannabe V?
Lees ook:V-Academy, V-Radio en RadioBitches Awards houden op te bestaan

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Q-music start Q-Academy

  1. Pingback: Filmpje: The Making Of commercial Q-music | Radioactive

  2. Pingback: Q-music België overdonderd door succes Q-Academy | Radioactive

  3. Pingback: Q-music start Q-college: ben jij de nieuwe Q-dj? | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>