Geruchtenstroom over Talpa blijft doorgaan

Talpa beheerste het medianieuws deze week en als het om radio gaat, ook op dit weblog. Na de uitspraak van Fons van Westerloo dat de deal al zo goed als rond is, blijft het de laatste dagen wel opvallend stil. Toch hoorde ik eergisteren van een goed ingevoerde bron dat de besprekingen in de eindfase verkeren. Ook de radioactiviteiten van Talpa zouden naar RTL gaan, met de intentie om Radio Digitaal verder te gaan uitbouwen.

Verder zouden naast Radio 538 en 10 Gold ook 4FM in Vlaanderen en Radio 100FM in Denemarken eigendom worden van RTL/Bertelsmann. Op televisiegebied zou RTL 7 met de eredivisierechten van John de Mol omgebouwd worden tot een zender die vergelijkbaar is met Sport 7 van destijds, alleen deze keer met een betere constructie.

Behouden

Een andere bron zegt dat John de Mol mogelijk toch zijn zenders wil behouden vanwege zijn eergevoel, of omdat besprekingen met RTL en SBS op niets zijn uitgelopen. Op dit moment is niets zeker, behalve dat er met meerdere partijen gesprekken zijn (geweest). Voor mij is een deal met RTL de meest reële optie, maar we wachten af…

Zie ook:
Buitenlandse radio's Talpa interessant voor RTL
RTL verovert mogelijk 15% radiomarktaandeel

Lees ook:Geruchten sterker: ‘Radio 538 naar RTL Nederland’
Lees ook:John de Mol daagt RTL voor het gerecht om deal Radio 538
Lees ook:Radio 538 gaat niet verhuizen naar RTL-gebouw
Lees ook:Weer aanwijzing van deal tussen RTL en Talpa
Lees ook:RTL verovert mogelijk 15% radiomarktaandeel

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Geruchtenstroom over Talpa blijft doorgaan

 1. Erwin

  Nou mochten die geruchten waar zijn dan hou ik mijn hart vast voor wat betreft die radio activiteiten die dan door RTL gedaan gaan worden. RTL en TV prima maar RTL en radio gaat niet samen, dat moge duidelijk zijn…

    /   Reply  / 
 2. FM

  Menno Vroom zou dan dus weer in RTL-dienst komen, net als Roland Snoeijer.. grappig. Voor de andere mensen van Radio 10 Gold zoals Peter Holland en Jos van Heerden is er misschien weer hoop als er een RTL 10 FM gaat komen?

    /   Reply  / 
 3. mannetje

  Hoorde van de week idd ook dat RTL weer volop radioplannen heeft en ze dus 538 enz. graag willen hebben. Wist niet dat ze Radio Digitaal ook per se willen, misschien voor RTL.nl?

    /   Reply  / 
 4. glazen bol

  Talpa heeft binnenkort een verrassing in petto, let maar op..

    /   Reply  / 
 5. Jasper

  Nou, als RTL 538 overneemt, dan zullen we eens kijken hoe hecht de club is. Ik voorspel dat er dan heel wat ratten het schip gaan verlaten voordat er uberhaupt water gemaakt wordt. De luistercijfers staan al flink onder druk het laatste half jaar, en dan dit.

  Mag ik eraan herinneren dat RTL al 4 stations naar de knoppen heeft laten gaan: Veronica FM, Yorin, Yorin FM-eindelijk wat anders, en RTL-FM. Kun je een hoop roepen over omstandigheden, maar ik zou maken dat ik wegkwam als ik bij 538 zat.

  Voor de rest: heeft er iemand wel eens bij nadacht dat iedereen in de media belang heeft bij het mislukken van Talpa? Zeker de Telegraaf met zijn aandelen in SBS en Sky Radio…. En RTL is ook liever een voetbalconcurrent kwijt dan rijk. De (N)PO zit ondertussen het gekrakeel zelfgenoegd aan, en heeft met Nederland 1 en Radio 2 gewoon weer zijn positie hersteld.

    /   Reply  / 
 6. rtl * nl

  Het is al even stil rondom een eventuele deal tussen Talpa en RTL. Wordt het toch een deal met SBS?

  Wie zit er dicht op het vuur en kan ons wat nieuws verschaffen?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>